Gemengde gevoelens bij Schmidt: ‘We moeten ermee leven’

Artikel
Gemengde gevoelens bij Schmidt: ‘We moeten ermee leven’

PSV start de Europa League-groepsfase met een 2-2 gelijkspel. Geen optimale start, volgens Roger Schmidt. Toch heeft de Hoofdcoach de nodige complimenten voor de vechtlust van zijn team. Samen met Philipp Max blikt hij terug op de wedstrijd.

Verbinding
“We moeten ermee leven. We hebben alles gedaan tot de laatste seconde om de overwinning te pakken. Ik ben niet helemaal teleurgesteld omdat ik veel goeds heb gezien. We hebben onze momenten gepakt, maar bij de tegengoals waren we niet goed met elkaar verbonden”, reflecteert Schmidt. “We wisten dat er een goed team zou staan. Ze hebben op de manier gespeeld waar we op hebben geanticipeerd: verdedigend met veel spelers achter de bal. We waren goed georganiseerd en probeerden ze terug te pakken maar helaas kwamen we niet verder dan gelijkspel.”

Alles geprobeerd
“Teleurgesteld”, dat is hoe Philipp Max zijn gevoel omschrijft na de wedstrijd. Er zat meer in volgens de linksback: “We speelden een goede wedstrijd. Het eerste half uur was top. Daarna kregen we te makkelijk twee goals tegen. In de tweede helft hebben we alles geprobeerd om de wedstrijd onze kant op te kantelen. We maken de 2-2, we hadden momenten om de 3-2 te maken maar die kwam niet. Daarom zijn we toch teleurgesteld. Toch zien we verbeteringen ten opzichte van vorig jaar. We hebben ons goed laten zien tegen een topteam. Ik denk dat wij beter waren.”

Feyenoord
Het volgende grote duel staat aanstaande zondag alweer op het programma. Dan speelt PSV tegen Feyenoord. PSV heeft veel lastige duels in een korte tijd gehad. Een uitdaging voor het team, aldus Schmidt: “We hebben in het verleden laten zien dat we veel goede wedstrijden kunnen spelen in een korte tijd, maar het is niet eenvoudig. We moeten goed herstellen en kijken welke spelers fit genoeg zijn om er weer te staan.”