Gemengde gevoelens bij Gakpo: ‘Uiteindelijk hebben we gewonnen’

Artikel
Gemengde gevoelens bij Gakpo: ‘Uiteindelijk hebben we gewonnen’

Cody Gakpo speelde voor het laatst dit seizoen voor het thuispubliek. De geboren Eindhovenaar werd een groot gedeelte van de 90 minuten luidkeels toegezongen door het publiek. Na de wedstrijd reageert hij op het optreden.

Toch teleurgesteld
We begonnen goed, dat was heel sterk. Het was een goed resultaat voor de laatste thuiswedstrijd. In de rust wisten we de stand in Amsterdam. Daar word je toch door geraakt en dan wordt het spelbeeld anders, maar uiteindelijk hebben we gewonnen. Dat is wat telt. Toch ben ik teleurgesteld. Uiteindelijk word je geen kampioen en gaat het op een vervelende manier, dat voelt niet goed.

Schmidt
Voor Roger Schmidt was het de laatste wedstrijd als PSV-coach in het Philips Stadion. Gakpo kijkt goed terug op de samenwerking met de Hoofdtrainer. “Blij met de goede samenwerking met de coach”, vertelt de aanvaller. “Ik werk graag met hem. Hij is heel duidelijk en brengt veel intensiteit in het team. Het team heeft veel geleerd van hem en ik ook.”

Waardering
Op het einde van de wedstrijd hielden de supporters meerdere spandoeken omhoog om Gakpo te eren, dat heeft hij zeker meegekregen: “Het was een heel mooi gebaar van de fans. Ik moest wel even een handtekening gaan zetten. Het is heel fijn om deze waardering te voelen.”

Bekijk ook