Gelijkspel Jong PSV tegen MVV Maastricht: 1-1

3 min

Jong PSV heeft opnieuw thuis gelijkgespeeld. In het Jan Louwers Stadion werd het 1-1 tegen MVV. Schaars tekende voor het doelpunt.

Jong PSV vroeg op achterstand
Jong PSV trad op maandagavond aan in het Jan Louwers Stadion tegen MVV. De ploeg van Kalezic leek het beste uit de startblokken te komen. Vloet kreeg twee goede mogelijkheden om de openingstreffer te maken. Het doelpunt voor Jong PSV bleef uit. Daarentegen kwamen de bezoekers op voorsprong na ruim tien minuten. Een voorzet van Croux via de linkerkant werd binnengetikt door de vrijstaande Brouwers: 0-1. Hiljemark leek vlak na de openingsgoal de gelijkmaker te maken. Hij passeerde met zijn kopbal de doelman, maar de bal werd van de lijn gehaald door een verdediger. Tien minuten later was Vloet opnieuw dichtbij. Een goede voorzet van Boljević belandde voor de voeten van Vloet, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Coppens. Vlak voor rust was er nog een mogelijkheid voor Schaars. Hij volleyde de bal uit een hoekschop over het doel. De bezoekers bleven op voorsprong na 45 minuten.

Marcel Ritzmaier in actie voor Jong PSV tegen MVV Maastricht | © Pics United Marcel Ritzmaier in actie voor Jong PSV tegen MVV Maastricht | © Pics United

Schaars trekt stand gelijk
Lang had Jong PSV na rust niet nodig om de gelijkmaker te maken. Een vrije trap van Ritzmaier werd losgelaten door doelman Coppens en Schaars werkte de bal in de rebound binnen: 1-1. Het spel golfde daarna op en neer en dat leverde aan beide kanten kansen op. Een schot van MVV ging net over de kruising van doelman Wintjens en een schot van Boljević aan de andere kant ging net naast het doel van MVV. Vloet probeerde het ook met een droge knal van afstand, maar de MVV-doelman stond in de weg. Jong PSV kreeg wel de beste kansen in de tweede helft, maar moest oppassen voor de counter van MVV. De bezoekers leken op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Brouwers werd afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten voor tijd had Boljević de 2-1 moeten maken. Hij werd alleen voor de keeper gezet door een mooie pass van Schaars, Boljević miste oog in oog met de doelman. Aan de andere kant voorkwam Heesakkers (ingevallen voor Tamata) een doelpunt in blessuretijd door op het laatste moment zijn voet voor de bal te zetten. Het duel tussen Jong PSV en MVV eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De vreugde is groot na de gelijkmaker van Stijn Schaars | © Pics United De vreugde is groot na de gelijkmaker van Stijn Schaars | © Pics United