Gelijkspel Jong PSV in laatste duel van 2016

Jong PSV heeft maandagavond op De Herdgang met 0-0 gelijk gespeeld tegen MVV Maastricht. Er gebeurde veel, maar gescoord werd er niet. Door het gelijke spel stijgt Jong PSV een plekje op de ranglijst en bezet het beloftenelftal de vijfde plek in de Jupiler League.

Hoog tempo, weinig kansen
In het laatste Jupiler Leagueduel van 2016 zagen de vele toeschouwers een aantrekkelijke openingsfase. Het tempo lag hoog, de bal ging snel rond en beide ploegen zaten er bovenop. De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Spits Verheydt van MVV kon een perfecte voorzet niet binnenglijden. Na de kans voor MVV nam de ploeg van Jansen het initiatief over. Veel balbezit, maar weinig kansen. Rond de 25e minuut vloog een voorzet van Poulsen nog bijna in het doel van keeper Geens. Tien minuten voor rust probeerde Rosario het via een volley, zijn poging ging rakelings naast. Ook een schot van Bergwijn ging er net niet in, zijn uithaal eindigde in het zijnet. Vlak voor rust gebeurde er weinig meer, waardoor Jong PSV en MVV met de brilstand op het scorebord de kleedkamer ingingen: 0-0.

Bergwijn in actie Bergwijn in actie

Geen treffers
Het eerste kwartier van de tweede helft verliep grotendeels hetzelfde als de eerste. Jong PSV had een licht overwicht, maar creëerde geen kansen. Ook de uitploeg creëerde weinig, waardoor het publiek weinig spektakel te zien kreeg. Ook met de ingevallen Paal en Beto da Silva lukte het Jong PSV niet om snel op voorsprong te komen. Het eerste kansje kwam na een uur spelen van de voet van Hendrix, die het probeerde van afstand. Zijn schot ging over. Vlak daarna schoot ook Nwakali van afstand. Pasveer redde knap. Ook in het restant van de tweede helft lag het tempo hoog, maar gaven beide ploegen weinig weg. In de slotfase was Bergwijn nog dichtbij de winnende treffer, maar zijn inzet eindigde op de lat. Er gebeurde veel bij Jong PSV - MVV, maar gescoord werd er niet. Jong PSV en MVV delen de punten: 0-0.

Pasveer; Abels, Van Bruggen, De Wijs, Poulsen; Rigo (46/Paal), Lundqvist (60/Beto da Silva), Hendrix; Lammers (81/Verreth), Rosario, Bergwijn.