Gelijkspel in oefenduel tussen PSV en RKC Waalwijk: 2-2

Artikel
Gelijkspel in oefenduel tussen PSV en RKC Waalwijk: 2-2

De oefenwedstrijd tussen RKC Waalwijk en PSV is dinsdagavond in Waalwijk in een 2-2 gelijkspel geëindigd. PSV kreeg voor het eerst in deze voorbereiding doelpunten te verwerken. Na een 2-0 achterstand bij rust, was Jonathan Reis na de pauze de uitblinker, de Braziliaanse spits scoorde twee keer.

De oefenwedstrijd tussen RKC Waalwijk en PSV is dinsdagavond in Waalwijk in een 2-2 gelijkspel geëindigd. PSV kreeg voor het eerst in deze voorbereiding doelpunten te verwerken. Na een 2-0 achterstand bij rust, was Jonathan Reis na de pauze de uitblinker, de Braziliaanse spits scoorde twee keer.

Een kleine honderd PSV-supporters in het uitvak in Waalwijk. Een kleine honderd PSV-supporters in het uitvak in Waalwijk.

Sterker RKC voor rust

Hoewel het duel in de openingsfase vrij gelijkopgaand was, nam de thuisploeg in de eerste helft steeds meer het initiatief. Het liet PSV tot de eigen zestien komen en niet verder. Na 23 minuten kwam RKC Waalwijk op voorsprong door uitblinker Charlison Benschop. De 19-jarige spits had de PSV-verdediging, met André Ooijer en Maza in het centrum, al enkele maken een waarschuwing gegeven en was in die 23e minuut trefzeker. PSV kreeg de bal niet goed weg en Benschop schoot raak. Ook in de fase daarna bleef PSV slordig in balbezet met veelvuldig balverlies tot gevolg. Alleen Stef Nijland zorgde vanaf de linkerkant voor dreiging, maar doelman Jurgen Wevers van RKC hoefde niet in te grijpen. Ook niet toen PSV achter elkaar vier hoekschoppen kreeg te nemen. Tien minuten voor de rust kreeg Benschop op aangeven van Benjamin de Ceulaer de kans zijn ploeg op 2-0 te zetten, maar Cássio Ramos wist de inzet te keren. Het tweede doelpunt kwam er wel, twee minuten later. Ditmaal schoot de inkomende Ruud Berger raak, de voorzet was van back Dusty Mulder. Bij RKC Waalwijk moest overigens Joe Kendrick het duel al na 28 minuten staken wegens een blessure. De Noord-Ier was deze week op proef en is afkomstig van PFC Neftchi uit Azerbeidjaan.

Zwarthoed is net op tijd zijn doel uit voordat Jonathan gevaarlijk kan worden. Zwarthoed is net op tijd zijn doel uit voordat Jonathan gevaarlijk kan worden.

Rentree Afellay, twee treffers Jonathan

Met negen nieuwe spelers begon PSV aan de tweede helft en ook bij RKC vielen de nodige nieuwe namen te noteren. Bij PSV ook Ibrahim Afellay, die na bijna tweeënhalve maand zijn rentree maakte. Even sloeg de schrik er in toen Afelaly geraakt werd door Toni Varela en direct naar zijn enkel greep, maar gelukkig kon ‘Ibi’ verder. De rollen waren na rust omgedraaid, PSV drukte RKC ver terug op de eigen helft en creëerde nu zelf de kansen. Dat leidde na een kleine twintig minuten tot een treffer. Een voorzet van Afellay werd door Jonathan achter doelman Theo Zwarthoed gewerkt. In de 72e minuut was diezelfde Braziliaan opnieuw trefzeker. In een mooie aanval werd Orlando Engelaar weggestuurd door Afellay,de van Schalke overgekomen middenvelder vond de vrijstaande Jonathan en even later stond de 2-2 op het scorebord. PSV probeerde de overwinning nog te pakken, maar Engelaar raakte de paal en Jonathan en Afellay vonden Zwarthoed op de weg. Ook RKC kreeg nog twee mogelijkheden, maar doelman Bas Roorda hield zijn doel schoon. Eindstand: 2-2.

<u>Wedstrijdstatistieken:</u>

<u>Stadion:</u> Mandemakers Stadion, Waalwijk
<u>Doelpunten:</u> (23) Benschop 1-0; (42) Berger 2-0; (64) Jonathan 2-1; (72) Jonathan 2-2.
<u>Opstelling PSV (eerste helft):</u>
Cássio Ramos, Salcido, Maza, Méndez, Koevermans, Amrabat, Nijland, Zhou, Ooijer, Marcellis en Bakkal.
<u>Opstelling PSV (tweede helft):</u>
Roorda, Salcido (65, Zonneveld), Simons, Pieters, Wuytens, Engelaar, Afellay, Dzsudzsák, Marcellis (78 Heerkens), Romario en Jonathan.

Bekijk ook