‘Geen recht op iets vandaag’

‘Geen recht op iets vandaag’
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu kon zondag niet anders dan toegeven dat Ajax verdiend van PSV had gewonnen. “We hadden geen recht op ook maar iets vandaag. Een pak slaag? Zo kun je het bijna wel zien ja”, vertelde hij bij FOX Sports. Luuk de Jong vindt dat PSV woensdag tegen FC Groningen veerkracht moet tonen.

Backs 
De hoofdcoach zag Ajax voor rust ondanks het overwicht weinig creëren, maar vond ook dat PSV voetballend te weinig bracht. “We hebben onze backs veel te weinig ingeschakeld. Daardoor kwamen we niet in het spel voor”, aldus Cocu, die Ajax na rust in een klein kwartier zag weglopen naar 3-0. “Dat mag ons niet overkomen. Het bevestigt wat ik al langer roep. De competitie is nog lang niet gespeeld. We moeten iedere wedstrijd blijven vechten voor een goed resultaat.”

Locadia
Naast de wedstrijd verloor PSV ook Jürgen Locadia in Amsterdam. De aanvaller lijkt een blessure aan zijn hamstring te hebben opgelopen. “De ernst ervan moeten we nog onderzoeken”, aldus Cocu. “Het is een domper dat hij wegvalt.”

Herpakken tegen FC Groningen
Door het vroege uitvallen van Locadia moest PSV in Amsterdam al snel wisselen van strijdplan. Zijn vervanger, Luuk de Jong, vond PSV te weinig brengen. “Ajax was gewoon beter”, concludeerde hij. “Voetballend was het niet goed. We probeerden het nog compact te houden, maar hebben zelf daar te weinig tegenover gebracht. Het belangrijkste is nu dat we ons herpakken tegen Groningen, komende woensdag.”