Geen beloning voor sterk optreden in Essen

PSV Vrouwen heeft het oefenduel tegen SGS Essen niet weten te winnen. De nummer vier van de Duitse Bundesliga was met 3-2 te sterk. Ondanks de uitslag kan de ploeg terugkijken op een goed optreden.

Achterstand, maar wel mogelijkheden
De eerste kans van de wedstrijd was voor PSV. Van Dooren gaf de bal perfect mee aan Kuijpers, maar de aanvoerder mikte naast het doel. Ook de Duitsers werden gevaarlijk. Door goed keeperswerk van Sarasola bleef het lang 0-0. Na een half uur spelen viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een hoekschop viel bij de tweede paal binnen voor Essen. PSV liet het er daarna niet bij zitten. Het werd gevaarlijk via Pattiwael, Smits en Foederer. Laatstgenoemde miste de grootste kans na een goede voorzet van Smits, waardoor beide teams gingen rusten met een 1-0 stand.

Meer verdiend
In de tweede helft begon PSV wederom goed, maar was het Essen dat snel de 2-0 maakte. Nadat een doelpunt van Snoeijs werd afgekeurd wegens buitenspel, maakte Pattiwael wel de aansluitingstreffer. Na goed druk zetten van Smits schoot de buitenspeelster de bal over de keeper. De ploeg drong daarna aan, maar de gelijkmaker viel niet. Het waren zelfs de Duitsers die op een ruimere voorsprong kwamen twintig minuten voor tijd. Maar ook na dit doelpunt, bleef PSV voetballen en mogelijkheden creëren. Na enkele wissels in het elftal, werd er een sterk laatste kwartier gespeeld en maakte Joëlle Smits de 3-2 na een mooie voorzet van Bond Flasza. Ook viel de gelijkmaker nog via Cuschieri, maar deze werd (wel of niet terecht) afgekeurd wegens buitenspel.

Zo eindigde de wedstrijd in een 3-2 nederlaag, maar kan de ploeg van Sander Luiten terugkijken op een goed optreden tegen de nummer vier van Duitsland. Volgende week oefent PSV op de eigen Campus tegen Hoffenheim. De aftrap is op vrijdag 24 januari om 16.00 uur.

Sarasola; Bond Flasza, Biesmans (62/Nouwen), Kristjánsdóttir, Van Schijndel; Tillman (62/Snoeijs), Foederer; Pattiwael, Van Dooren, Kuijpers (62/Cuschieri), Smits.