Geduchte concurrent uit de hoofdstad

Artikel
Geduchte concurrent uit de hoofdstad

De afgelopen vijf seizoenen ging de titel viermaal naar Amsterdam en een keer naar Eindhoven. Ook dit jaar zal in een van deze steden het kampioensfeest zijn. Pakt Ajax hem namens Amsterdam weer terug of blijft hij in het zuiden bij PSV?

Lijstaanvoerders
Ajax is, kijkend naar de Eredivisie bezig aan een ijzersterk seizoen. De Amsterdamse nummer twee van de ranglijst laat amper punten liggen en is daarmee een geduchte concurrent voor PSV. PSV en Ajax zijn dan ook de enige twee ploegen die dit seizoen de ranglijst hebben aangevoerd. Ajax was de eerste twintig speelronden koploper van de Eredivisie. Daarna nam PSV het over en het team van Cocu voert de stand nu zeven speelronden aan.

Arek Milik
Aanvaller Arek Milik zit op dit moment in de beste fase van zijn seizoen. De Pool staat op vijftien goals in 24 eredivisieduels. Zeven daarvan maakte hij in dit kalenderjaar. Milik, geboren in Tychy in Polen, maakte zijn debuut in de hoogste divisie in zijn vaderland voor Górnik Zabrze. Halverwege zijn tweede seizoen, waarin Milik in veertien duels zeven keer wist te scoren, volgde de overstap naar het Duitse Bayer Leverkusen. Een echte doorbraak bleef daar uit en in de zomer van 2013 werd hij voor één seizoen uitgeleend aan FC Augsburg. Een jaar later volgde een nieuwe verhuurperiode bij Ajax. Milik maakte indruk bij Ajax en in april van het vorige seizoen tekende hij er een vierjarig contract.  

Bekijk ook