Gastón Pereiro niet tegen landgenoot Suárez

Artikel
Gastón Pereiro niet tegen landgenoot Suárez

Op de persconferentie verklapte Gastón Pereiro dat hij met Luis Suárez had gesproken over de wedstrijd tussen hun beider ploegen. Maandag bleek echter dat hij zijn landgenoot woensdagavond niet treft. “Andere spelers zullen daarom opstaan”, was het nuchtere antwoord van de Uruguayaan.

Nederland 
Pereiro speelde afgelopen zaterdag zijn honderdste competitiewedstrijd in dienst van PSV en is in de Eredivisie dit seizoen al betrokken bij tien treffers (zeven goals, drie assists). In het laatste duel in de Champions League, uit bij Tottenham Hotspur gaf hij de assist op de openingstreffer van Luuk de Jong. “Ik voel me heel erg goed hier”, beaamt Pereiro. “Nederland voelt ontzettend goed en dit wordt een unieke wedstrijd waar ik ontzettend van ga genieten.”

Suárez
Waar hij in het heenduel nog duelleerde met Luis Suárez, treft hij zijn landgenoot vanavond niet. De Uruguayaan is geblesseerd achtergebleven in Catalonië. “Ik heb met hem gesproken in het nationale team. Hij is er niet bij, dat betekent dat er andere spelers op zullen staan. Wij zullen onze eigen wedstrijd spelen.” Iets waar Pereiro vertrouwen in heeft, “In Barcelona speelden we het eerste half uur hartstikke goed. De goal van Messi veranderde het wedstrijdbeeld volledig. We zullen morgen net zo compact moeten spelen als in Barcelona en in balbezit op zoek gaan naar kansen.”