‘Gakpo ziet het grote plaatje’

Artikel
‘Gakpo ziet het grote plaatje’

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Mvogo schuldbewust
De tegentreffer die PSV in het duel met FC Groningen te verwerken kreeg, mocht Yvon Mvogo zich aanrekenen. In gesprek met FOX Sports nam hij de schuld ook op zich: “Het was mijn fout. We voetballen graag van achteruit en maken soms een fout. De volgende keer zal ik het beter doen.” Mvogo kreeg van Schmidt het vertrouwen en begon onder de lat tijdens het eerste competitieduel.

Gakpo: Ik weet dat ik me hier nog goed kan ontwikkelen
Met twee doelpunten was Cody Gakpo de grote man na afloop van FC Groningen – PSV. Het Eindhovens Dagblad schrijft, dat er veel in balans lijkt te zijn bij de PSV-aanvaller. Zo was al bekend dat hij geen trek had in een buitenlandse transfer. Gisteren zei hij: “Ik weet dat ik me hier nog goed kan ontwikkelen. Dat is ook mijn persoonlijke doel en daarna zie ik wel wat de toekomst brengt.” Voetbal International is ook lovend over het optreden van de 21-jarige buitenspeler. Bij de Speler van de Week-verkiezing eindigt Gakpo op plek 3, met een 8 als rapportcijfer.

'Hereniging Zoet en Hendrix ver weg'
De kans dat Jorrit Hendrix ex-ploeggenoot Jeroen Zoet achterna gaat is vrij klein, meldt Voetbal International. Spezia, de nieuwe club van Jeroen Zoet, heeft een bod uitgebracht op de PSV-middenvelder. Volgens VI komt het Italiaanse bod niet in de buurt van de vraagprijs. Hendrix ligt nog tot medio 2021 vast bij PSV. Als Spezia het bod niet verhoogt, is de kans groot dat Hendrix ook dit seizoen bij PSV speelt, besluit VI.

Mogelijk vanaf volgende maand meer publiek
Het Philips Stadion is een van de zeven stadions in Nederland waar getest gaat worden als er meer publiek toegelaten mag worden om zodoende de betaald voetbal-sector verder te helpen. Het Algemeen Dagblad meldt dat er gewerkt gaat worden met zogeheten high tech-bandjes. Met die bandjes kan eenvoudig worden vastgesteld of iemand in contact is geweest met een positief getest persoon. Het AD zegt erbij, dat de bandjes nog gefabriceerd moeten worden. Zodoende kan er nog geen datum gesteld worden bij de publieksuitbreiding.