Gakpo velt Eagles met hattrick

Artikel
Gakpo velt Eagles met hattrick

Jong PSV heeft maandagavond een knappe en ruime overwinning geboekt op koploper Go Ahead Eagles. De ploeg van Dennis Haar was vanaf het eerste moment de baas in het Jan Louwers Stadion. Mede door een aantal prachtige aanvallen en een hattrick van Cody Gakpo werd het 5-1.

Aanvallers blinken uit
Jong PSV leek geen seconde last te hebben van de donkere wolken die zich boven het stadion verzamelden. Al na vijf minuten spelen raakte Joël Piroe de lat. Jong PSV leek ook daarna geen moment onder de indruk van koploper Go Ahead Eagles. De beloftenploeg kwam na negentien minuten spelen op voorsprong via Cody Gakpo op aangeven van Piroe. Dat duo wist elkaar in de eerste helft vaker goed te vinden, maar uiteindelijk was het Zakaria Aboukhlal die de man van de eerste 45 minuten werd. Vijf minuten voor rust maakte de 18-jarige aanvaller er 2-0 van met een weergaloos doelpunt. De technicus controleerde de bal in de draai uit de lucht en rondde beheerst af. Vier minuten later stond zijn actie aan de basis voor de 3-0 van Ramon Lundqvist die daarmee de ruststand bepaalde.

Hattrick Gakpo
Met nog geen veertig seconden op de klok in de tweede helft belandde een poging van Piroe voor de tweede keer op het houtwerk. Via Werkhoven deed Go Ahead vervolgens wat terug, maar via opnieuw Gakpo verruimde Jong PSV de marge direct weer: 4-1. De aanvaller maakte zijn vijfde en zesde competitietreffer. De wedstrijd werd daarna rustig gecontroleerd en PSV kwam geen moment meer in de problemen tegen de ploeg die in 2017 nog in de Eredivisie speelde. Zeven minuten voor tijd maakte Gakpo het feest compleet. De linksbuiten maakte zijn derde treffer van de avond. Het enige dat Jong PSV zich kon verwijten was dat het bij ‘slechts’ 5-1 bleef, want na Piroe raakte ook Duarte nog de paal. Met de zege passeerde de ploeg N.E.C. op de ranglijst. Jong PSV staat nu achtste.

Opstelling Jong PSV
Van Osch; Teze, Soulas, Obispo, Kun; Frey (Schoonbrood/25), Duarte, Lundqvist; Aboukhlal (Daneels/80), Gakpo, Piroe (Ćatić/73)

Bekijk ook