Gakpo schiet Jong PSV naar driepunter

In een duel met weinig grote kansen heeft Jong PSV een 1-0 zege geboekt op FC Volendam. Een goal van Gakpo was vrijdagavond genoeg voor de drie punten.

Weinig mogelijkheden
Het eerste deel van de wedstrijd kende weinig kansen. De eerste grote mogelijkheid was in de 26e minuut voor Teze, die hard volleerde richting het doel van doelman Van Stappershoef. Vlak daarna vloog een geplaatste vrije trap van Mauro maar net naast het doel. Ook de bezoekers kregen enkele minuten later twee goede mogelijkheden om de scoren te openen. Een hard schot werd knap overgetikt door Van Osch en een kopbal uit de daaropvolgende corner ging maar net naast. Gescoord werd er echter niet in de eerste helft.

Mauro speelde vrijdagavond een uur mee bij Jong PSV Mauro speelde vrijdagavond een uur mee bij Jong PSV

Treffer Gakpo voldoende
Vlak na rust kreeg Verreth de kans op de 1-0. De buitenspeler liep alleen op doel af, maar schoot vervolgens recht in de handen van de doelman. Een minuut later lag de bal wel in het net. Verreth gaf voor op Gakpo, die binnentikte bij de tweede paal. Het restant van het duel leek veel op de openingsfase: het spel golfde op en neer, zonder echte kansen. Drie wedstrijden op rij verspeelde Jong PSV punten in de slotfase, maar vrijdagavond niet. De ploeg van trainer Haar wint voor het eerst sinds 17 augustus weer een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie.

Van Osch, Teze, Soulas, Abels, Theunissen (46/Kun), Duarte, Verreth, Sadilek, Piroe (78/Frey), Mauro (60/Schoonbrood), Gakpo