Gakpo geniet na van interlanddebuut

Artikel
Gakpo geniet na van interlanddebuut

Cody Gakpo heeft maandagavond, in de 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Noord-Macedonië, zijn debuut gemaakt in het Nederlands elftal. De 22-jarige Eindhovenaar kwam in de 79e minuut binnen de lijnen voor Frenkie de Jong. Op de persconferentie gaf Gakpo aan super trots te zijn.

Delen
Gakpo schoof daags na zijn debuut aan bij bondscoach Frank de Boer op de persconferentie. “Je eerste wedstrijd spelen voor Oranje is een mooie mijlpaal”, vertelde de vleugelaanvaller die niet als enige PSV’er op het veld stond. “Ik ben ook blij dat ik dit moment met Donyell en Denzel heb kunnen delen.” Die laatste filmde hét moment van de avond zelfs met zijn mobiel.

Aanvallers van PSV
Na zijn entree was Gakpo nog betrokken bij meerdere aanvallende acties, maar de eindstand stond al op het scorebord. Ook Donyell Malen was met een assist en een sleutelpass nauw betrokken bij de offensieve impulsen van Oranje. Georginio Wijnaldum gaf na afloop aan dat de vliegensvlugge spits met zijn dreiging ruimte creëert voor hem en Memphis.

EK Onder 21
Gakpo speelt sinds 2018 in het eerste van PSV en doorliep daarvoor de hele jeugdopleiding. In maart kwam de aanvaller nog in actie op het EK Onder 21. Tegen Hongarije was hij destijds met twee goals belangrijk in het behalen van de volgende ronde. Die maakte hij zelf echter niet meer mee doordat De Boer hem opriep voor het grote Oranje. Iets waar hij geen seconde van baalde: “Nee, dit is het mooiste dat ik deze zomer had kunnen meemaken.”