FUNdament uitgebreid met VV Linne

Artikel
FUNdament uitgebreid met VV Linne

De Limburgse amateurvereniging VV Linne sluit aan bij PSV FUNdament. De accommodatie van de club zal als FUNdament locatie voor talenten een vooropleiding tot jeugdspeler van PSV gaan verzorgen.

Vijfde locatie
Met het opzetten van de FUNdament locatie breidt PSV het aanbod van het succesvolle FUNdament uit. VV Linne is alweer de vijfde locatie waar de grootste talenten uit een regio de kans wordt geboden op een vooropleiding tot jeugdspeler in hun eigen omgeving. PSV en VV Linne hebben een samenwerkingsovereenkomst voor twee seizoenen getekend en daarbij de intentie uitgesproken daarna langer met elkaar door te gaan.

Succesvol
De locatie Linne, nabij Roermond geeft de grootste talenten uit Limburg toegang tot het succesvolle FUNdament programma. Joop Oosterveld, Technisch-Coördinator PSV FUNdament: “Vereniging VV Linne is voor PSV een strategisch middelpunt om alle talenten uit Noord-, Midden- en Zuid-Limburg een kans te geven ze te ontwikkelen binnen onze visie van PSV FUNdament. Daarnaast is het onze intentie om op dit gebied intensief samen te werken met de vier betaald voetbalclubs in Limburg, te weten VVV-Venlo, Roda JC Kerkrade, MVV Maastricht en Fortuna Sittard.”

PSV O13
Het eerste seizoen zal in het teken staan van werven van talent. Vanaf komend seizoen 2021 -2022 speelt er een Onder 10-team op het complex in Limburg. Het huidige PSV O13-team bestaat uit 24 spelers die allen zijn opgeleid op de FUNdament locaties. Ernest Faber, Hoofd Jeugdopleiding: “Om deze ontwikkeling te continueren zijn we enorm content dat VV Linne als nieuwe FUNdamentlocatie is toegevoegd. Als ik naar de huidige FUNdament spelers kijk, kan ik alleen maar concluderen dat er nog veel meer goeds aan zit te komen.” 

FUNdament
De spelers uit PSV FUNdament zijn gescout door PSV, maar worden tot en met de O12-lichting in hun eigen regio getraind op locaties in Eindhoven, Nijmegen, Gilze, Rosmalen en binnenkort Linne. Daarna stromen ze door naar PSV Academy, waar de talenten in PSV O13-1 en sinds dit seizoen PSV O13-2 kunnen komen te spelen. Meer informatie over het FUNdament vind je hier.