Frans Janssen versterkt directie PSV

Artikel
Frans Janssen versterkt directie PSV

Frans Janssen is de nieuwe commercieel directeur van PSV. De 46-jarige Waalrenaar begint per 1 december aanstaande. “Dat iemand met de statuur van Frans Janssen beschikbaar is gekomen zien wij als buitenkans”, reageert algemeen directeur Toon Gerbrands. “Een stevig netwerk in de regio is voor deze functie van belang, maar daarnaast willen we ons wat internationaler gaan ontwikkelen. Ook in dat perspectief past de komst van Frans uitstekend bij ons.”

Athlon verleden
Janssen werkte 21 jaar voor leasemaatschappij Athlon, tot voor kort een onderdeel van De Lage Landen. Hij gaf leiding aan de vestigingen in Scandinavië, Centraal-Oost Europa, Azië en Duitsland. “Ik heb een aantal vestigingen nieuw opgezet en dan ben je als regionale CEO zeker in het begin vooral bezig met het aantrekken van nieuwe klanten. Dat is bij PSV ook een belangrijk onderdeel van mijn taak. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan”, aldus Janssen, die al ruim veertig jaar een seizoenkaart van PSV heeft.

Open communicatie met FC Eindhoven
De directie van PSV betrok commissaris Robert van der Wallen, het RvC-lid met de commerciële portefeuille,  actief bij de aanstelling van Janssen. Ook is er open gecommuniceerd met FC Eindhoven. “We verliezen een kundig voorzitter aan onze buren in de stad”, zegt commissaris Pieter van der Leegte van FC Eindhoven, die Janssen per 1 november ziet vertrekken. “Voor ons is dat enerzijds jammer, maar aan de andere kant ook een compliment. We wensen Frans het beste toe.”

Passie
“Voetbal is mijn passie en ik vond het geweldig leuk om er bij FC Eindhoven een serieuze hobby van te maken”, zegt Janssen. “Ik heb inmiddels kennisgemaakt met deze boeiende bedrijfstak en het is natuurlijk prachtig om nu in de top van Nederland professioneel verder te mogen gaan. De ambities en plannen van PSV spreken me enorm aan en ik denk dat ik er mijn steentje aan kan bijdragen.”