Fraaie comeback houdt overwinterkansen levend

Een knokkend PSV heeft goede zaken gedaan in groep E van de UEFA Europa League. De ploeg overwon een rampzalige start en steeg naar de tweede plaats in de poule. Het werd 3-2 tegen PAOK FC.

Geen Ihatteren
Voor het eerst dit seizoen kon Roger Schmidt met dezelfde formatie starten als in de voorgaande wedstrijd. Enig minpuntje was de absentie van Mo Ihattaren. Schmidt verklaarde voorafgaand aan het duel dat de PSV’er zo vermoeid is dat is besloten hem met extra trainingsarbeid klaar te stomen voor de wedstrijden vanaf december.

Rampstart
Dat PSV dan nog een hoop te winnen heeft, dankt het aan een spectaculaire comeback. In het Philips Stadion keek de ploeg al snel tegen een fikse achterstand aan. In de 4e minuut verdween een klutsbal pardoes achter Yvon Mvogo en waar het tien minuten later 1-1 had moeten zijn, stond het 0-2. Een glaszuiver doelpunt van Donyell Malen werd eerst ten onrechte geannuleerd wegens buitenspel en omdat er in de groepsfase van de Europa League nog geen videoarbitrage is om zo’n misser te corrigeren, kon Tzolis daarna een verdubbeling van de voorsprong vieren.

Aansluitingstreffer
Gelukkig voor PSV volgde de aansluitingstreffer even zo snel. Cody Gakpo was het eindstation van een flitsende aanval door het hart van de PAOK-defensie. De Eindhovenaar twijfelde niet toen de bal voor zijn voeten viel en schoot met zijn zevende van het seizoen de 1-2 op het scorebord. Daarna misten zijn ploeggenoten wat geluk om de gelijkmaker te laten noteren.

Wederopstanding
Bij de start van de tweede helft stond het vizier wel op scherp. Binnen acht minuten draaide de ploeg de rollen namelijk helemaal om. Eerst was het Noni Madueke die na een fraaie aanval voor de 2-2 tekende en vervolgens schoot Malen PSV op doorzettingsvermogen op voorsprong. Even zette PSV nog door, maar richting het einde van de wedstrijd moest het steeds meer terugvallen op het karakter van de ploeg. Dat bleek voldoende. PSV staat met 6 punten uit 4 duels tweede achter Granada FC. PAOK volgt op de derde plaats met 5 punten.