Focus PSV bij NAC: ‘We gaan niet anders werken’

Artikel
Focus PSV bij NAC: ‘We gaan niet anders werken’

Als PSV de laatste drie wedstrijden in het Philips Stadion om zet in winst is de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu kampioen. Maar zover wil Cocu niet vooruitkijken. NAC Breda, de tegenstander van zaterdag, is het enige waar hij en zijn ploeg zich op focussen. “Het doel wordt tastbaar, maar dat betekent niet dat we anders gaan werken.”

7 punten
Het thuisduel met NAC Breda is voor PSV de eerste van het laatste blok van zes eredivisiewedstrijden voor het seizoenseinde. Daarin verdedigt de ploeg van Cocu een voorsprong van 7 punten op titelconcurrent Ajax, dat op zondag 15 april naar Eindhoven komt. Mogelijk de kampioenswedstrijd, mits beide ploegen de komende twee wedstrijden weten te winnen. “Met het doel, kampioen van Nederland worden, zijn we het hele jaar bezig”, aldus Cocu. “In de eerste fase van een seizoen is dat voor spelers nog veel verder weg. Nu kom je in een fase dat het dichterbij komt. Het doel wordt tastbaar. Dat betekent echter niet dat we anders werken. We richten ons enkel op NAC Breda.”

Gevaar voor schorsingen    
Dat verklaart ook Cocu’s reactie nadat hij gevraagd werd of hij rekening houdt met spelers die op scherp staan. Zowel Santiago Arias, Nicolas Isimat, Steven Bergwijn als Marco van Ginkel mist het eerstvolgende duel als zij tegen een gele kaart aanlopen. “Totaal niet, nee. Ik spreek daar met de jongens ook niet over, want dat heeft vaak invloed op het spel. Een aantal jongens staat al een tijd lang op scherp en volgens mij gaat dat vooralsnog goed.”

Romero nog niet van de partij 
Maximiliano Romero zit nog niet bij de wedstrijdselectie. De Argentijnse aanvaller moet volgens Cocu eerst wedstrijdritme op doen bij Jong PSV. “Dat zou maandag misschien kunnen (tegen FC Oss, red.), maar ik verwacht dat die wedstrijd nog net te vroeg komt.”