Florian Jozefzoon verlengt tot zomer 2017

Artikel
Florian Jozefzoon verlengt tot zomer 2017

PSV en Florian Jozefzoon zijn een contractverlenging tot medio 2017 met elkaar overeengekomen. Donderdagmiddag zette de vleugelspeler zijn handtekening onder het contract, waarmee hij zijn verbintenis met één seizoen verlengt. Jozefzoon herstelt momenteel van een knieblessure.

Belangrijk aandeel in kampioensjaar
Florian Jozefzoon kwam in de zomer van 2013 van RKC Waalwijk over naar PSV en tekende toen een contract tot 2016. Sinds die tijd groeide hij uit tot een speler die zich vooral presenteerde tijdens topwedstrijden. Zo was Jozefzoon in het kampioensjaar, vorig seizoen, op bezoek bij Ajax beslissend met een doelpunt (1-3) en gaf hij de beslissende assist op Memphis tegen Feyenoord (4-3). In totaal speelde hij tot nu toe 31 competitieduels voor PSV, waarin hij viermaal trefzeker was. In de winterstop van het vorige seizoen raakte hij ernstig geblesseerd aan zijn knie, waarvan het herstel zich momenteel in de laatste fase bevindt.

Reactie Jozefzoon
“Er spreekt veel vertrouwen uit vanuit PSV dat ik een extra jaar krijg om weer helemaal terug te komen”, verklaarde Jozefzoon voor de camera van PSV TV. “En die kans grijp ik met beide handen. Ik ga me volledige focussen op mijn comeback om zo goed en zo snel als mogelijk weer terug te komen.” De eerste stap daartoe zette Jozefzoon donderdagmiddag al in een besloten wedstrijden tegen Lokeren (1-1). Jozefzoon speelde de hele eerste helft. “Het is natuurlijk fantastisch om weer terug te zijn op het veld en ik heb er geen last of wat dan ook aan overgehouden. Het was heerlijk.”

Bekijk ook