Fitheid selectie meest besproken onderwerp na krappe overwinning op Sparta

Fitheid selectie meest besproken onderwerp na krappe overwinning op Sparta
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Geen gok
Na afloop van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam wildeRoger Schmidt niet spreken van ‘een gok’, doelend op de op veel posities gewijzigde basisopstelling. De media begonnen een vragenvuur, maar de Duitse trainer kon zichzelf uitstekend verdedigen: “We spelen tien duels in dertig dagen tijd, dus om iedere wedstrijd met dezelfde elf te beginnen, dat is onmogelijk. Dan krijg je geblesseerde spelers, of uitgeputte spelers. En ik moet voor die jongens zorgen. In mijn ogen was het beter om met frisse spelers te beginnen.” Volgens Schmidt was het zeker geen gebrek aan respect richting de tegenstander: “We wisten dat dit absoluut geen makkelijke wedstrijd zou worden.”

‘Spelen en winnen’
“Je moet toch even in het ritme komen en chemie krijgen in het veld”, waren de woorden van Timo Baumgartl over het begin van het duel in de vernieuwde opstelling. Volgens de centrumverdediger heeft PSV precies gedaan wat de club moest doen. “Ieder team dat elke drie dagen speelt, moet rouleren.” Hij legt de link met FC Bayern München, dat in hetzelfde schuitje zit: “Zij winnen ook niet elke week met 5-1. Zij spelen en winnen. Dat hebben wij vandaag ook gedaan.”

Directer in de eindfase
Denzel Dumfries kon voor de camera van FOX Sports met een lach verkopen dat PSV ‘het zover heeft laten komen’. “We controleerden de wedstrijd en Sparta zakte heel ver in. Ze maakten de ruimtes klein en probeerden op kleine kansjes te loeren. We hielden de bal goed in het team, maar in de eindfase hadden we directer moeten zijn en dat hebben we nagelaten.” De aanvoerder merkt bij zichzelf ook de vermoeidheid toeslaan na veel wedstrijden in korte tijd: “Daar moet je slim mee omgaan. De trainer vond dat vandaag het goede moment was.”

Granada verliest van hekkensluiter
Het vertrouwen binnen de ploeg van Granada zal een knauw hebben gekregen, vlak voor het treffen met PSV. De Spaanse Europa League-opponent verloor in La Liga met 3-1 van Celta de Vigo, dat laatste staat in de competitie. Het was de derde nederlaag op rij voor Granada, dat nog altijd achtste staat met evenveel punten als FC Barcelona.

wedstrijden
PSV1