Fit PSV focust zich op FC Groningen

Fit PSV focust zich op FC Groningen
2 min

Na een training in de met bakken uit de lucht vallende regen blikte hoofdcoach Phillip Cocu vooruit op het uitduel tegen FC Groningen van zaterdagavond 19.45 uur. Een lastige horde in de titelrace, vindt Cocu, maar hij heeft vertrouwen in een goede afloop. “Iedereen is gefocust op het einddoel.”

Vertrouwen
FC Groningen - PSV is een wedstrijd die PSV in het recente verleden meermaals puntenverlies opleverde. Cocu won zelf als coach bijvoorbeeld nog nooit in de Euroborg. “Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd”, beaamde Cocu vrijdagmiddag op De Herdgang bij PSV TV. “Maar wij zijn vol in de race om het kampioenschap en het vertrouwen onderling is groot. Iedereen is gefocust op het einddoel. Daar moet alles voor wijken”, doelt Cocu op de titel. De afgelopen week kon PSV vanwege het ontbreken van een midweekse wedstrijd volledig toewerken naar het duel met Groningen. Een voordeel, vindt de trainer. “Voor spelers die dat nodig hebben is het prettig dat we wat extra rust in de schema’s konden inbouwen. Verder gebruik je zo’n week natuurlijk ook om wat specifiekere trainingsarbeid te leveren.”

Willems inzetbaar, Poulsen niet
Groot voordeel in deze fase van de competitie is dat PSV zo goed als blessurevrij is. Volgens Cocu kampt enkel Simon Poulsen met fysieke ongemakken. Jetro Willems, over wiens inzetbaarheid tegen FC Groningen deze week nog twijfels bestonden, is wel fit. “Hij is de afgelopen twee trainingen voluit gegaan en is dus inzetbaar”, aldus Cocu. Dat betekent dat PSV met een nagenoeg fitte selectie naar de wedstrijd tegen Groningen toewerkt. “De belastbaarheid van de groep is hoog. Dat is zeker in de fase dat je iedereen nodig hebt en wil presteren fijn. Natuurlijk we moeten nu moeilijke keuzes maken, maar dat is iets dat een coach graag doet. De druk voor een speler om een maximale prestatie neer te zetten is groot. Niemand heeft nu de garantie dat hij zomaar speelt.”