Fit PSV bij stadiontraining, wat betekent Corona voor PSV-internationals?

Fit PSV bij stadiontraining, wat betekent Corona voor PSV-internationals?
4 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

‘Malen klaar voor rentree’
Tijdens de open training van woensdagmiddag zagen 1200 supporters dat Donyell Malen klaar lijkt voor zijn rentree in wedstrijdverband. Dat schrijft althans het Eindhovens Dagblad. In het Philips Stadion deed Malen mee aan alle oefeningen en oogde hij scherp. Maakt hij uitgerekend tegen Vitesse – de club waartegen hij vorig seizoen vijfmaal scoorde – zijn rentree? Ook middenvelder Ryan Thomas woensdag trainde weer deels mee. De Nieuw-Zeelander kon het trainingskamp in Duitsland vorige week niet afmaken, maar werkte in Eindhoven de oefensessie van begin tot eind af. Érick Gutiérrez stond ook weer op het veld.

Elf maanden geleden voegde Donyell Malen zich bij een illuster rijtje spelers door vijf keer te scoren tegen Vitesse Elf maanden geleden voegde Donyell Malen zich bij een illuster rijtje spelers door vijf keer te scoren tegen Vitesse

VI: Nieuwe energie
Volgens Voetbal International kon PSV na de afgelopen jaren wel wat nieuwe energie gebruiken. Stef de Bont zag afgelopen week in Duitsland dat de clubleiding daar ruimschoots in is geslaagd. In Voetbal International deelt hij zijn bevindingen: De nieuwe trainer kent geen tropenrooster en Yann-Benjamin Kugel al helemaal niet. De voormalige handballer werkte tussen 2010 en 2018 als conditietrainer bij Die Mannschaft en weet dat een belangrijke pijler onder het spel van Schmidt een goede conditie is. Omstanders zijn het er na vier dagen Mariënfeld roerend over eens: PSV heeft niet eerder zo hard getraind als nu. Lees zijn hele reportage door op de kop van dit tussenstukje te klikken.

‘Interlands zorgen voor hoofdbrekens’
Het lijkt erop dat de coronaregels PSV voor nieuwe vragen stelt. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat interlandvoetbal voor hoofdbrekens zorgen nu het kabinet voornemens is om onder bepaalde omstandigheden een verplichte quarantaineperiode op te leggen. Wat direct in het oog springt is dat Jong Oranje op 4 september een uitduel met Jong Wit-Rusland speelt, waarvoor momenteel de oranje code geldt. De kans is groot dat PSV daarvoor meerdere spelers moet afstaan, met bijvoorbeeld Cody Gakpo, Armando Obispo en Jordan Teze als kandidaten. Zij zullen ongetwijfeld niet risico's gaan nemen waardoor ze de eerste wedstrijd van PSV dreigen te missen, schrijft Rik Elfrink in het ED.

Jordan Teze maakt vooralsnog een sterke indruk, wat betekent het voor hem als hij wordt opgeroepen voor Jong Oranje? Jordan Teze maakt vooralsnog een sterke indruk, wat betekent het voor hem als hij wordt opgeroepen voor Jong Oranje?

Transferplannen
Naar de transferplannen van PSV is het voor veel media nog gissen. Volgens verschillende nationale kranten/tijdschriften wil Hoofdcoach Roger Schmidt graag een doelman aantrekken en zou PSV geïnformeerd hebben naar Yvon Mvogo van Red Bull Leipzig. Zelf laat hij zich, net als Technisch Manager John de Jong, niet in de kaarten kijken. Door de komst van Patrick van Aanholt heeft laatstgenoemde volgens het ED al wel een streep gezet. Hij zou financieel niet haalbaar zijn.

Gerbrands mist leiderschap bij KNVB
Algemeen Directeur Toon Gerbrands liet zich eerder deze week uit over het gebrek aan leiding bij de KNVB. Juist in een crisis als de huidige had Gerbrands gehoopt op daadkracht vanuit Zeist, maar die is er volgens hem niet. “We missen duidelijk leiderschap. Wij discussiëren hier alles weg, we sluiten compromissen of we gaan stemmen. Als deze crisis iets heeft bewezen, is het dat dit model niet werkt. Polderen kan goed zijn, maar soms heb je gewoon leiderschap nodig”, aldus Gerbrands. Het moet anders, vindt hij. “Ik hoop dat dit het moment is waarop we zeggen: we hebben nu een crisis meegemaakt, zo is het niet goed gegaan. Dit moet anders”, aldus de directeur.

Peesjevee Podcast  
Eén van de leukste Podcasts van Nederland – de Peesjevee Podcast – is terug van vakantie. Deze week spreken de makers met PSV-watcher Rik Elfrink over het afgelopen trainingskamp in Duitsland. Hoe hij de selectie van de club aan de slag heeft gezien, beluister je via de kop van dit stukje.