Feyenoord: uitdelen of incasseren

Artikel
Feyenoord: uitdelen of incasseren

Het woord Coolsingel is de afgelopen maanden misschien wel vaker gevallen dan ‘de verkiezingen’. Tegenstander Feyenoord kan zondag een klap uitdelen aan PSV als het de topper weet te winnen. De vraag is hoe de Rotterdammers reageren als ze een nederlaag incasseren.

Vanaf dag 1 bovenaan
Feyenoord staat vanaf de eerste speelronde bovenaan de Eredivisie. 2016-2017 is een seizoen dat vooralsnog voor een groot gedeelte in het teken staat van de 14-voudig landskampioen. De Rotterdammers hebben de meeste doelpunten gemaakt, de minste doelpunten tegen en leiden de dans in de Eredivisie. Ajax volgt op 5 punten, PSV op 8.

Reeksen
Bij winst zet Feyenoord PSV op een schier onoverbrugbare achterstand van 11 punten. Als de Rotterdammers echter verliezen ligt de strijd om de titel weer helemaal open. PSV moet dan wel een einde maken aan een aantal bijzondere reeksen van de Rotterdammers. Feyenoord kan tegen PSV namelijk voor het eerst sinds 2002-2003 10 competitiezeges op rij boeken. Feyenoord is daarnaast de enige ploeg die dit kalenderjaar nog geen treffer tegen kreeg.

Ogen op Jørgensen
PSV treft zondag ook de op dit moment meest waardevolle speler van de Eredivisie. Spits Nicolai Jørgensen is topscorer van de Eredivisie met 15 treffers. In totaal was hij direct betrokken bij 23 van de 59 Feyenoord-goals. 7 meer dan iedere andere speler in de Eredivisie. PSV moet dus oppassen voor de 26-jarige Deen, die afgelopen zomer overkwam van FC Kopenhagen.

Nicolai Jørgensen (rechts) is de meest waardevolle speler van de Eredivisie Nicolai Jørgensen (rechts) is de meest waardevolle speler van de Eredivisie

Bekijk ook