Feitjes en weetjes over PSV - Feyenoord

Artikel
Feitjes en weetjes over PSV - Feyenoord

Zondag staat de topper tussen PSV en Feyenoord op het programma. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om de titel. Afgelopen seizoen won PSV in Eindhoven met 1-0 door een doelpunt van Gastón Pereiro. Hieronder lees je nog meer feitjes over de wedstrijd van zondag.

Houtwerk
Wat opvalt aan Feyenoord, is dat zij de ploeg zijn die het meest op de paal of lat schoot dit seizoen. Het overkwam de Rotterdammers dit seizoen al zeventien keer. Steven Berghuis had daarin het grootste aandeel. Hij raakte zes keer het houtwerk. PSV wist de bal tien keer op de lat of paal te schieten.

Corners
Feyenoord krijgt dit seizoen veel corners. In 22 wedstrijden, mochten zij 164 corners nemen. Ze scoorden daaruit zeven keer. PSV is de club die de minste corners tegen krijgt, slechts 75. Daarvan wist de tegenstander er twee keer te scoren.

Rode kaart
Feyenoord is na FC Utrecht het team dat de meeste rode kaarten kreeg dit seizoen. Vijf keer moest een speler van de club uit de Maasstad vroegtijdig het veld verlaten. Aan PSV kunnen zij een voorbeeld nemen. De ploeg van Van Bommel kreeg namelijk nog geen één rode kaart.

Onderling resultaat
Het onderling resultaat tussen beide clubs is net in het voordeel van Feyenoord. Van de 125 keer dat de clubs tegen elkaar speelde, verloor PSV er 51 en won het 45 keer. De grootste uitslag tijdens een wedstrijd tussen deze twee ploegen was op 24 oktober 2010. Toen won PSV met 10-0.

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video