Feiten en cijfers: PSV jaagt op treffers

Artikel
Feiten en cijfers: PSV jaagt op treffers

ADO Den Haag kreeg tot nu toe 207 schoten tegen. Dat is het hoogste aantal van alle ploegen. PSV, met in zijn gelederen de spits die het vaakst het vijandelijk doel onder vuur neemt van alle spelers in Nederland, zal dus op zoek gaan naar een of meerdere goals. De ploeg van Phillip Cocu daarentegen kreeg de minste schoten te verwerken, slechts 105.

20 doelpunten
PSV heeft tot nu toe een seizoen van twee verhalen. Het eerste verhaal is dat de club niet erg veel scoort in vergelijking met andere seizoenen. In de 13 wedstrijden tot nu toe kwam de ploeg 20 keer tot scoren. Daarvan werden er slechts 4 gemaakt in het Philips Stadion. Van groot belang daarbij is de productiviteit van centrumspits en aanvoerder Luuk de Jong. Hij heeft de meeste doelpogingen van alle spelers in de Eredivisie (58), maar zijn laatste goal dateert van 2 maanden terug. PSV kwam de laatste 10 wedstrijden tegen ADO Den Haag tot scoren en won ook al deze duels.

Sterke verdediging
Het andere verhaal is dat de verdediging van PSV staat als een huis. Met slechts zes tegendoelpunten is de PSV-verdediging met Jeroen Zoet en Remko Pasveer als sluitposten de minst gepasseerde defensie van Nederland. Ter vergelijking: Ajax kreeg al bijna het dubbele aantal goals om de oren. De sterke defensie maakt dat wedstrijden van PSV het vaakst van alle clubs halverwege nog op 0-0 staan. Dat was al zeven keer het geval. De laatste keer dat ADO Den Haag scoorde in Eindhoven was het meteen ook goed voor de overwinning: Wesley Verhoek zorgde in 2011 in blessuretijd voor de enige goal van de wedstrijd.