FC Utrecht, cupfighter uit recent verleden

FC Utrecht, cupfighter uit recent verleden
2 min

FC Utrecht gelde ruim tien jaar geleden als een echte cupfighter. De ploeg uit de Domstad won de KNVB beker in het begin van deze eeuw zelfs tweemaal achter elkaar. In 2003 door Feyenoord in de Kuip met 4-1 te verslaan en een jaar later werd in diezelfde Kuip met 1-0 van FC Twente gewonnen.

Tweemaal in vier dagen
PSV speelt in vier dagen tijd twee keer tegen FC Utrecht. Zondag bezoekt de ploeg van Phillip Cocu Stadion Galgenwaard voor een competitieduel tegen de ploeg uit Utrecht, terwijl vanavond om 20.45 uur de kwartfinale van de KNVB beker op het programma staat. FC Utrecht plaatste zich voor de kwartfinale door Achilles ’29 in Groesbeek eenvoudig te verslaan. De ploeg uit de Jupiler League werd met liefst 0-5 aan de kant gezet. De ploeg uit de Domstad is sowieso aan een sterk seizoen bezig. Evenals PSV is FC Utrecht in eigen stadion nog ongeslagen en mede daardoor vindt de ploeg van voormalig assistent-trainer van PSV Erik ten Hag zich terug in de top van de Eredivisie.

Bart Ramselaar
Bart Ramselaar is een van de uitblinkers van FC Utrecht dit seizoen. En dat terwijl de in Amersfoort geboren middenvelder een jaar geleden nog bij de beloften speelde. Het talent begon met voetballen bij VVZA en kwam via Roda ’46 in de jeugdopleiding van FC Utrecht terecht. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht en dit seizoen staat de teller al op twintig duels en vijf goals.