FC Utrecht al sinds 1996 zonder punten in Eindhoven

FC Utrecht al sinds 1996 zonder punten in Eindhoven
2 min

Het gat tussen de top drie en de subtop is in de vier duels na de winterstop gegroeid tot twaalf punten. Aanvoerder van de subtop is nummer vier FC Utrecht, vandaag de tegenstander van PSV. Een vooruitblik op dit duel.

Op dreef na de winter   
FC Utrecht won drie van de vier duels na de winterstop. Enkel tegen Ajax verloor het met 1-0. De andere drie duels won Utrecht, telkens met een doelpunt verschil. Dat terwijl topscorer Sébastien Haller het net nog niet heeft gevonden in 2017. Toch is hij nog altijd clubtopscorer met negen goals, vijf meer dan Richairo Zivkovic, de nummer twee op de lijst.

Zeven afwezigen bij Utrecht   
FC Utrecht mist een groot aantal spelers in de wedstrijd tegen PSV. Naast de al langer geblesseerde Robbin Ruiter, Kevin Conboy, Rico Strieder en Edson Braafheid, mist coach Erik ten Hag nu ook Sofyan Amrabat en Wout Brama door blessures. Andreas Ludwig pakte vorige week de 100e rode kaart voor FC Utrecht in de Eredivisie en is daardoor geschorst tegen PSV. 

Labyad    
Door het grote aantal afwezigen lijkt de kans groot dat Zakaria Labyad gaat spelen. Tussen 2010 en 2012 kwam hij tot 45 Eredivisie-duels voor PSV, waarna hij naar Sporting Lissabon vertrok. Vanaf afgelopen zomer was hij clubloos, waarna FC Utrecht hem in januari oppikte. Hij viel dit seizoen eenmaal in.

Laatste puntverlies in 1996   
FC Utrecht won van de 46 eredivisiewedstrijden tegen PSV in het Philips Stadion slecht één keer. 40 keer bleven de drie punten in Eindhoven. De laatste keer dan PSV thuis punten verspeelde tegen FC Utrecht was op 16 maart 1996 (0-0). Coach Phillip Cocu stond toen in het veld voor PSV.

Ramselaar  
PSV won de laatste acht eredivisiewedstrijden, uit en thuis, tegen FC Utrecht. Wel verloor PSV op 4 februari 2016 in de KNVB Beker thuis van FC Utrecht met 3-1, door twee goals van Bart Ramselaar, toen nog spelend voor de bezoekers. Eerder dit seizoen werd het in Utrecht 2-1 voor PSV. Haller scoorde in de 16e minuut, waarna Pröpper (51’) en Pereiro (80‘) de stand ombogen.

Ramselaar nam het eerder dit seizoen nog met Utrecht op tegen PSV Ramselaar nam het eerder dit seizoen nog met Utrecht op tegen PSV