FAN of the Match: sinds 1998 speciaal

FAN of the Match: sinds 1998 speciaal
3 min
PSV1

De PSV Foundation roept in samenwerking met FC Robinstijn sinds 1998 elke thuiswedstrijd van PSV een FAN of the Match uit. Door het coronavirus is dat tijdens de eerste helft van het seizoen 2020-2021 niet mogelijk. Een uitgelezen kans om met een FAN of the Match uit het verleden terug te blikken. Deze week: de vijftienjarige Sem van Gemert.

Hartafwijking
Sem wilde zelf graag het woord doen. Hij weet immers als geen ander hoe hij zich voelde op de FAN of the Match-dag en hoe hij dat beleefde. Sem heeft een hartafwijking, waardoor een leven van een leeftijdsgenoot leiden er niet altijd inzit. “Ik heb een donorhart. Het is niet altijd makkelijk om met een hartafwijking te leven. Elk jaar heb ik een grote controle en tussendoor kleine controles en operaties.” Daarnaast is Sem genoodzaakt om veel rust te pakken, wat het zijn dagelijks leven beklemt. PSV gaf Sem een welkome verrassing.

Verjaardagscadeau
De tante van Sem, die werkzaam is bij PSV, gaf Sem op zijn verjaardag een PSV-cadeau. Het bleef allemaal nog geheimzinnig wat het precies was, maar dat Sem tijdens PSV - FC Basel FAN of the Match was, voelde onwerkelijk mooi. “Het was een prachtige verrassing.”

Tranen van geluk
Na een rondleiding en een blik in de catacombe was het voor Sem tijd om het gras van het Philips Stadion te betreden. In een uitgepakt stadion stond hij in het middelpunt van de belangstelling toen hij met de scheidsrechters als eerst het veld opliep. “Ik kreeg kippenvel, er ging van alles door me heen. Ik zou er alles aan doen om het nog een keer te mogen mee maken”, aldus Sem, die even later zijn naam op het scorebord zag verschijnen. “Toen kon ik mijn emoties niet meer tegenhouden en kwamen de tranen.” Tranen van geluk.

Opa zag alles
De familie Van Gemert bestaat vrijwel alleen maar uit echte PSV-supporters. In januari overleed de opa van Sem, waardoor hij de FAN of the Match-dag niet meer kon bijwonen. “Maar ik weet zeker dat hij alles heeft gezien. Hij kende iedereen in Eindhoven, dus hij was erbij”, zijn de woorden van Sem. Ondanks dat het al anderhalf jaar geleden is dat Sem FAN of the Match was, wordt hij er geregeld aan herinnerd. “Ik heb het keepersshirt van Jeroen Zoet gekregen, die draag ik elke training.”

Er is nog altijd een FAN of the Match op afstand. Eén van de PSV'ers neemt iedere thuiswedstrijd een speciaal hiervoor gemaakt robotje mee het veld op wanneer het team het veld oploopt.

wedstrijden
PSV1
tijdlijn