Europese opgave duidelijk voor PSV: ‘Drie keer winnen’

Europese opgave duidelijk voor PSV: ‘Drie keer winnen’
3 min
PSV1

PSV weet wat het tegen PAOK te doen staat. Op de persconferentie was de boodschap van Roger Schmidt en diens aanvaller Donyell Malen helder. ‘Er moet gewonnen worden.’

‘In eigen hand’
Volgens Malen is een overwinning noodzakelijk om uitzicht op overwintering in Europa te houden. PSV staat met drie punten uit drie wedstrijden immers op de derde plaats. “Het is een heel belangrijke wedstrijd voor ons. We weten wat ons te doen staat”, zei de aanvaller. Hoofdcoach Schmidt kon dat enkel beamen. “De situatie is heel overzichtelijk”, zei hij. “We spelen nog drie wedstijden en hebben daarin alles in eigen hand. Als we drie keer winnen, zijn we door. Daar is niets tussen te krijgen. Er staat druk op, maar we willen donderdag laten zien dat we ons willen plaatsen voor de knock-outfase.”

Geen Götze
Dat zal PSV moeten doen zonder Ryan Thomas en Mario Götze. De Duitser is sinds zijn komst al snel uitgegroeid tot een grote waarde in het team van Schmidt, maar de trainer is ervan overtuigd dat PSV ook zonder hem wedstrijden naar de hand kan zetten. Het bewijs werd zondag nog geleverd aldus Schmidt. “We missen Mario. Hij is een verbindingsspeler en dat is cruciaal voor ons spel. Toch vond ik niet dat we slecht speelden zonder hem afgelopen zondag. De eerste zestig minuten waren heel goed. We hadden alles onder controle. Na de strafschop kantelde het wedstrijdbeeld pas en kreeg FC Twente meer grip. Dat is onderdeel van het voetbal. We hadden het eerder af moeten maken. De jongens die voorin staan kunnen dat stuk voor stuk. Misschien moeten ze nog iets meer wennen aan het feit dat ze samen voor de goals moeten zorgen in plaats van alleen. Ik weet zeker dat dat nog zal gebeuren.”

‘Geen egoïsme in voorhoede’
“Het is een combinatie van dingen”, probeerde Malen de terugval van PSV uit te leggen. “Een wedstrijd verandert op meerdere manieren, maar het gebeurt plots. De afstanden werden groter en we zijn vermoeider. Als team moeten we wat dichter bij elkaar blijven op zulke momenten”, aldus Malen die beaamt dat de voorhoede PSV beter had kunnen helpen. “Wij als aanvallers hadden soms andere keuzes kunnen maken. Ik vind egoïstisch een zwaar begrip. Dat zijn we niet. We hebben gesproken over wat beter moet en dat willen we ook laten zien.”

wedstrijden
PSV1
tijdlijn