Europese awaydays: 'Hoe gekker, hoe beter'

Artikel
Europese awaydays: 'Hoe gekker, hoe beter'

Van Barcelona, Londen en Milaan naar Basel, Haugesund en Nicosia. Jorg (26) en Luc (25) reizen de club overal achterna en zijn ook dit seizoen bij alle Europese uitduels van de partij. De redactie van PSV ging in aanloop naar de wedstrijd tegen Apollon Limassol naar ze op zoek en sprak met ze over hun passie voor de club en het mooie van een Europese awayday.

‘’Iedere reis is anders, je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest. Wij vinden de Europa League ook beter dan de Champions League. Hoe gekker de plek, hoe beter. Natuurlijk hadden we ook hier liever met 300 man gezeten, maar liever met 50 man in Limassol dan met 5.000 man in Londen. De dingen die je meemaakt zijn uniek’’, zo vertellen Luc en Jorg vol passie.

Vakantie
Waar andere mensen drie weken op vakantie gaan, kiezen zij ervoor om PSV achterna te reizen in Europa. ‘’Wij leven voor de club, het is het Eendracht Maakt Macht-gevoel dat je heel erg voelt op deze reizen. Je bent met een kleine groep die allemaal dezelfde passie voor dezelfde club hebben. Dat is gewoon mooi.’’

Rostov
Een van de meest bijzondere uitduels was volgens Luc toch wel die tegen FK Rostov in 2016. ‘’We kwamen daar terecht in een grote chaos. Niemand sprak er Engels, we zaten echt in de middle of nowhere en we dronken en aten de hele dag voor 25 euro per persoon. Ook de sfeer in het stadion was vreemd, het was precies zoals we het graag wilden.’’ 

Azerbeidzjan
Jorg en Luc hebben het liefst de meeste exotische awayday en ze hebben met Azerbaijan een land waar ze nog heel graag naar toe willen gaan. ‘’Als we de groepsfase van de Europa League halen, willen we graag de meest gekke ploegen uit de meest gekke landen loten. Qarabag (Azerbeidzjan) is er een die op het lijstje staat.  

Voor vanavond voorspellen de mannen dat de ploeg zich ten kosten van Apollon Limassol kwalificeert voor de groepsfase van de Europa League met een 0-0 gelijkspel.