‘Europees avontuur helpt PSV in Eredivisie’

‘Europees avontuur helpt PSV in Eredivisie’
4 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

De maanden van Sadílek
Voor Michal Sadílek was het duel tegen Internazionale er een om niet snel meer te vergeten. De jonge Tsjech maakte zijn debuut in de Champions League, hij speelde ongeveer een halfuur mee. Afgelopen vrijdag kwam hij ook al voor het eerst binnen de lijnen in een duel in de Eredivisie en op 26 september debuteerde hij in het bekertoernooi. Alle reden om hartstikke tevreden te zijn. De middenvelder sprak na afloop met PSV TV. “Dan speel je twee weken geleden nog voor tweehonderd supporters op De Herdgang en nu op San Siro tegen Inter. Ja, geweldig.”

https://twitter.com/PSV/status/1072629871321473026


'Vlieguren in Champions League gaan PSV helpen in titelstrijd'
Met die kop vatte Voetbal International de analyse van diens PSV-watcher Marco Timmer samen. De journalist was in Milaan en denkt dat PSV, ondanks het feit dat de ploeg Europees is uitgeschakeld en geen enkel duel won, flinke stappen heeft gezet. Timmer: “Je moet dit twee kanten op redeneren. Het is topsport en in topsport telt het alleen maar om resultaat, dus. Ze zijn uitgeschakeld, hebben niet de tweede ronde gehaald in de Champions League of Europa League en zijn laatste geworden in de poule met twee punten. Dat is gewoon niet goed. Maar aan de andere kant hebben ze zich in deze moeilijke poule goed gemanifesteerd en twee keer een resultaat gehaald. In de thuiswedstrijd tegen Barcelona kon iedereen zien dat PSV duidelijk meer verdiende. De grote winst zit hem erin dat de jonge jongens vlieguren hebben gemaakt op het allerhoogste niveau. Ze hebben gezien: we zijn er nog niet, maar we kunnen er wel naartoe groeien. Dat is de winst voor PSV die ze moeten meenemen naar de Eredivisie.”

https://twitter.com/VI_nl/status/1072619025379811332


‘Tottenham-fans, koop een Viergever-shirt!’
Er was dinsdagavond volop lof voor het optreden van Nick Viergever in Milaan. Met een uiterste krachtsinspanning hield hij Mauro Icardi in de slotminuut van het scoren af. Had de Argentijn die bal afgemaakt, dan had PSV niet alleen verloren, het had ook betekend dat niet Tottenham Hotspur, maar Internazionale naar de knock out-fase van de Champions League zou gaan. Het bijschrift bij onderstaande tweet is daarom toepasselijk.

https://twitter.com/btsportfootball/status/1072619729830010880


‘Bergwijn wordt een spectaculaire aanvaller’
In de studio van Veronica Inside schreef Johan Derksen het gelijkspel van PSV tegen Inter deels toe aan Steven Bergwijn. De tv-persoonlijkheid is onder de indruk van de groei die de 21-jarige aanvaller doormaakt. “Die jongen komt nu als een komeet. Ik vind het echt de aanvaller met de meeste dreiging op de Nederlandse velden zo’n beetje. Hij is natuurlijk fysiek sterk. Ik denk dat dat een heel spectaculaire aanvaller wordt."


De Vrij niet blij met Europa League
Er stond dinsdagavond in ieder geval één Nederlander op het veld die het San Siro niet met opgeheven hoofd verliet. Stefan de Vrij speelde namens Internazionale de hele wedstrijd en baalde zichtbaar. “De teleurstelling is erg groot. Hun rendement was hoger dan dat van ons. We gaven ook veel ruimtes weg in de counter en daar ligt natuurlijk ook de kracht met de snelle jongens voorin.” Blij met de overwintering in de Europa League is de Oranje-international niet. “Op dit moment is er alleen de teleurstelling van het niet doorgaan in de Champions League.”