Esporters-team tekent contract voor onbepaalde tijd

Artikel
Esporters-team tekent contract voor onbepaalde tijd

Een primeur in de esports-wereld. Esporter Ali Riza Aygün en begeleider Romal Abdi tekenen een contract voor onbepaalde tijd bij PSV. Het duo vertegenwoordigt PSV al jaren als esporter/coach en zal dat ook de komende periode blijven doen.

Succesvol huwelijk
Ali Riza Aygün vertegenwoordigt PSV sinds 2017 als esporter in de eDivisie en zal dat ook komend seizoen doen. Het huwelijk tussen de Eindhovense esporter en PSV kent de nodige successen. De afgelopen jaren werd Ali Riza onder meer kampioen op de PS4 in de eDivisie en won hij de allereerste e-interland ooit (tegen Engeland). Ook kwalificeerde Ali Riza zich als enige van de eDivisie voor de allereerste eChampions League.

Hoofd Esports
Romal Abdi werd in 2016 de eerste esporter van de club, maar besloot afgelopen seizoen in overleg met PSV te stoppen en zich te focussen op de coaching van het esports-team van de club. In die hoedanigheid begeleidde hij afgelopen jaar Ali Riza en Stefano Pinna, die de club deze zomer verlaat. Met het tekenen van zijn nieuwe contract zet Abdi zijn carrière binnen PSV voort als Hoofd Esports. Daarnaast blijft hij coach van het team van PSV.

Bekijk ook

PSV TV | Yanick van Osch

Video

SAMENVATTING | Jong PSV - TOP Oss

Video