Ernest Faber wil beginnen met twee zeges

Artikel
Ernest Faber wil beginnen met twee zeges

Ernest Faber leidde dinsdagochtend zijn eerste training als interim-coach van PSV en stond daarna een goedgevulde perszaal op PSV Campus De Herdgang te woord. Daar ging het over de aankomende wedstrijden tegen GVVV en PEC Zwolle, maar toch vooral over zijn nieuwe functie bij PSV. ‘Na goed overleg heb ik ja gezegd om de club te helpen.’

Snel
“Het is erg snel gegaan”, blikte Faber dinsdag terug. “Ik stond op het punt om met Jong PSV mee te reizen naar Engeland (daar spelen de beloften de laatste wedstrijd in de Premier League International Cup, red.) toen ik werd gebeld door de directie. Uiteindelijk sta ik nog geen dag later voor de groep. Na goed overleg met mijn managementteam en coördinatoren bij de PSV Academy heb ik ja gezegd.”

Helpen   
Nadat hij zijn antwoord had gegeven sprak Faber kortstondig met Mark van Bommel. De keuze om hem op te volgen zei Faber te hebben gemaakt om de club te helpen. “Anderhalf jaar geleden heb ik bewust de keuze gemaakt voor een andere carrière in het voetbal. De PSV Academy staat er op dit moment erg goed voor. Dat zie je onder andere terug in de resultaten, de ontwikkeling van de talenten en natuurlijk de realisatie van het nieuwe gebouw. Maar de jeugdopleiding is altijd ondersteunend aan het eerste. Dat geldt ook voor mij. Ik ben nu hier om de club te helpen.”

Opvolger
“Uiteindelijk zal er een definitieve opvolger komen”, vervolgde Faber over de positie van hoofdcoach. “Voor die zoektocht heeft de directie nu ruim de tijd. Er zal op dit moment geen nieuw Hoofd Jeugdopleiding aangesteld worden. Voor de komende periode heb ik wat taken uit handen kunnen geven. De lijn die is ingezet, kan gewoon worden vervolgd.”

Opdracht   
De belangrijkste taak op korte termijn is resultaat halen met het eerste. “De opdracht is duidelijk”, beaamde Faber. “De komende twee wedstrijden moeten gewonnen worden. Of ik druk voel? Daarvoor zit je bij PSV. Daar moeten we allemaal mee om kunnen gaan.” Hoe hij dat gaat doen? “Er zullen wat andere accenten liggen”, zei Faber. “De jongens doen al heel veel dingen goed, sommige dingen kunnen beter. Iedereen is bovengemiddeld talentvol, alleen kan niemand het alleen. Ik ga ze zo goed als mogelijk proberen te helpen. Dat zullen we met elkaar moeten gaan doen. Dat betekent tegen GVVV vanaf minuut één met het mes tussen de tanden spelen. Iedereen weet wel hoe laat het is”, besloot de Eindhovenaar.

Bekijk ook