Eredivisie nog lang niet beslist bij winst, meent Cocu

Eredivisie nog lang niet beslist bij winst, meent Cocu
2 min

De afgelopen weken verkondigden enkele prominenten dat PSV bij winst in de ArenA de titel niet meer kan ontgaan. “Dat is onzin”, countert Phillip Cocu. “Als wij winnen, zijn we geen kampioen. Maar bij winst zetten we wel een grote stap naar ons doel.”

Niet beslist  
De hoofdcoach spreekt uit ervaring. Hij was aanvoerder toen PSV in 2007 een riante voorsprong van 11 punten weggaf en uiteindelijk op de laatste speeldag onverwachts op doelsaldo kampioen werd. Nog meer recent stond PSV bij de winterstop 13 punten voor op Ajax, maar werden de Amsterdammers uiteindelijk kampioen. “Met dat soort situaties zijn we nog niet bezig. We maken pas in de winterstop de balans op. Net als Ajax spelen wij zondag om te winnen. Een tactisch schaakspel verwacht ik daarom niet”, aldus Cocu.  

Fit  
Her en der klinkt er wat kritiek op het spel van PSV. Met name de laatste weken, waarin PSV ook minder scoort. Cocu: “De afgelopen wedstrijden grijpen we minder de momenten aan om een knock-out uit te delen. Dat deden we daarvoor wel. Door die knock-out niet uit te delen laten we ploegen in de wedstrijd, al had ik tegen Sparta het idee dat we het goed wisten uit te spelen. Daarnaast laten we zien dat we fysiek erg fit zijn, waardoor we ook laat in de wedstrijd iets kunnen uitrichten. Ook dat is kwaliteit.”

PSV beschikt zondag over een fitte selectie. Enkel doelman Luuk Koopmans ontbreekt wegens een blessure.