Eredivisie gaat samenwerking aan met fantasy voetbalgame Sorare

Artikel
Eredivisie gaat samenwerking aan met fantasy voetbalgame Sorare

Eredivisie-kaartverzamelaars en spelers van fantasy voetbalgames kunnen vanaf nu met digitale kaarten spelers uit de Eredivisie kopen, verkopen en spelen. Elke kaart heeft een score die is gebaseerd op de werkelijke prestaties van de betreffende speler gedurende wedstrijden.

Sterke groei Sorare
Vanaf de lancering van de bètaversie in december 2019 is Sorare elke maand gemiddeld met 44% gegroeid en vandaag de dag zijn er meer dan 70.000 gebruikers over de hele wereld en wordt er voor $ 9 miljoen aan kaarten verkocht in zo’n honderd landen.

Mondiale markt
De Eredivisie is de vijfde competitie die zich aansluit bij Sorare. De Eredivisie werd voorafgegaan door de Belgische Pro League, de Zuid-Koreaanse K League, de Japanse J League en de Amerikaanse MLSPA. PSV wordt een van de ruim 120 voetbalclubs uit Europa, de VS en Azië die de handen ineengeslagen hebben met Sorare voor de uitgifte van officieel gelicentieerde kaarten die voetbalfans kunnen verzamelen om met hun favoriete voetballers te spelen. Een overzicht van alle gelicentieerde clubs op Sorare vind je hier