Eredivisie CV lanceert Maatschappelijk Project Eredivisie

Artikel
Eredivisie CV lanceert Maatschappelijk Project Eredivisie

Op het Gala Voetballer van het Jaar is maandag een nieuwe prijs voor maatschappelijke activiteiten binnen het Nederlands voetbal gelanceerd: ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Met de prijs wil de Eredivisie CV, samen met Maatschappelijk Partner VriendenLoterij, de impact van de eredivisieclubs in de regio verder vergroten.

Initiatieven
Alle eredivisieclubs organiseren talloze maatschappelijke initiatieven, binnen en buiten het stadion, voor een gezonde en sterke samenleving. Vanaf volgend jaar worden de drie meest vernieuwende en impactvolle projecten van de Eredivisieclubs beloond. De VriendenLoterij stelt hiervoor jaarlijks een bedrag van 90.000 euro beschikbaar.

Maatschappelijk Project Eredivisie  
Vanaf het seizoen 2018-2019 kunnen de eredivisieclubs een maatschappelijk project insturen om mee te dingen naar de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Een vakjury, met experts op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, kiest de drie winnende projecten. Zij worden beloond met een award en ontvangen een geldprijs om het project verder op te schalen. Om de clubs een steuntje in de rug te geven ontvangen zij dit seizoen een eenmalige bijdrage van € 5.000 euro per club – € 90.000 in totaal – om een maatschappelijk initiatief uit te breiden, meldt de Eredivisie CV in een persbericht.

Project PSV Jongerenteam 
De € 5.000 die PSV ontvangt, wordt besteed aan het PSV Jongerenteam, een project van de PSV Foundation. De verhalen van de leden van het PSV Jongerenteam zijn stuk voor stuk indrukwekkend. Alle leden maakten als tiener dingen mee die een grote impact op hun levens had. Vaak leidde het tot vroegtijdige schoolverlating, maar van allemaal kan net zo goed worden gezegd dat het op dit moment goed met ze gaat. Zo goed zelfs, dat de leden een voorbeeld zijn voor scholieren die met dezelfde of andere problemen te maken krijgen. Door middel van voorlichting, voorbeelden en vooral praten biedt het PSV Jongerenteam scholieren handvatten op weg naar een diploma en een betere sfeer op school. Meer informatie over het PSV Jongerenteam vind je hier.

Bekijk ook