'Elke tegenstander heeft moeite met FC Utrecht'

'Elke tegenstander heeft moeite met FC Utrecht'
2 min

PSV speelt voor de derde keer in vier wedstrijden tegen de nummer 4 van de Eredivisie. Dit keer is dat FC Utrecht. Coach Phillip Cocu maakt zich daar niet druk om. “Als we ook hetzelfde resultaat halen is dat prima. Voor ons maakt het niks uit tegen wie we spelen, mij moeten gewoon winnen. Daar zijn we mee bezig.”

Moeite met scoren
FC Utrecht nam in 1996 voor het laatst punten mee uit Eindhoven. Ook met die statistieken is Cocu niet bezig. “Utrecht is een goede ploeg met een goede organisatie. Elke tegenstander heeft moeite met FC Utrecht”, zegt de coach. Cocu ziet zelfs wel wat overeenkomsten met PSV. “Een ploeg die weinig kansen weggeeft, maar soms ook wat moeite heeft om te scoren. Dat hebben wij ook gehad. Al gaat dat nu wat beter.”

Hand van Ten Hag
De hand van coach Erik ten Hag is goed zichtbaar bij Utrecht, aldus Cocu, die nog met Ten Hag bij PSV werkte. “Erik ten Hag is een trainer die iets neer kan zetten. Dat was ook in zijn tijd bij PSV, waar hij veel bezig was met talentontwikkeling en het neerzetten van een organisatie. Dat zie je nu ook bij FC Utrecht.”

Locadia nog niet fit
Ondanks het grote aantal van zeven afwezigen bij FC Utrecht, denkt Cocu niet dat er nu een mindere ploeg op bezoek komt. “Utrecht heeft een brede selectie, ook daarin zijn ze gegroeid.” Bij PSV is Locadia nog niet klaar om te spelen. Arias mist de wedstrijd vanwege een schorsing.

Steun PSV tegen FC Utrecht!
PSV - FC Utrecht begint zondag om 16.45 uur. Voor het duel zijn nog zo'n 600 kaarten verkrijgbaar. Zitplaatsen naast elkaar zijn er vooral op vak GG en vak MM. Klik hier voor uitgebreide info over het duel en om kaarten te bestellen (2 per Club Card).