Effectief Telstar laat Jong PSV met lege handen achter

Artikel
Effectief Telstar laat Jong PSV met lege handen achter

Na tien wedstrijden gespeeld te hebben kwam Jong PSV op het eigen veld directe concurrent Telstar tegen. De ploeg uit IJmuiden had slechts één punt meer en dus was er voor beide teams, veel te winnen. Een droomavond werd het echter, net niet.

Vroege tegenslagen
De bezoekers maakte vanaf de eerste minuut duidelijk waarvoor zij gekomen waren, want Jong PSV werd op elk moment onder druk gezet. Het resulteerde erin dat de belofteploeg na dertien minuten al twee goals had moeten incasseren. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en werden er meerdere kansen gecreëerd. Vlak voor rust schoot Johan Bakayoko, uit een corner, van dichtbij op goal, maar een katachtige reflex van de keeper voorkwam dat Jong PSV terug in de wedstrijd kon komen. 

Comeback
In de tweede helft worden er wederom twee snelle goals gemaakt. Dit keer is het echter de belofteploeg waardoor het dus weer gelijk staat. Hierna regende het kansen voor Jong PSV en ging de bal zelfs nog twee keer tegen de touwen. De grensrechter gooide echter tot beiden keren resoluut zijn vlag omhoog waardoor de gelijke stand werd gehandhaafd. Het was daarna de uitploeg dat weer liet zien hoe effectief het was. Geheel tegen de verhoudingen in kwam de ploeg uit IJselmuiden wederom op voorsprong. Een slotoffensief kwam er wel, maar grote kansen bleven uit. Vlak voor tijd viel een afstandsschot nog op de paal en met die misser gleed ook de wedstrijd definitief uit handen. 

Müller, (81/Markelo) Bahadir, Seelt, (81/Colyn)Felipe, Vos; (60/Nassoh) Matuta, Tielemans, Kjølø; Bakayoko, Saibari, (46/ Sealy) Touré.

Bekijk ook