Eerste verlies voor Jong PSV

Jong PSV is niet langer ongeslagen in de Jupiler League. De koploper en winnaar van de eerste periodetitel verloor vrijdagavond in Almere met 1-0 van Almere City FC. Diep in de tweede helft debuteerde Leandro Fernandes (16) in het betaald voetbal.

Jansen en Lammers gehuldigd
Kort voor het duel ontvingen trainer Pascal Jansen en spits Sam Lammers hun Bronzen Stier(en) voor de goede prestaties in de eerste periode. De onderscheiding wisten Jong PSV voor rust niet direct te inspireren. De ploeg had weliswaar een veldoverwicht, maar uitgespeelde kansen waren schaars. De grootste was in de eerste helft voor Almere City. Mac-Donald knikte na zo’n tien minuten via de paal naast. Lammers was aan de overzijde het gevaarlijkst, maar ook zijn kopbal miste het doel.

Pascal Jansen en Sam Lammers ontvingen voorafgaand aan de wedstrijd hun Bronzen Stier Pascal Jansen en Sam Lammers ontvingen voorafgaand aan de wedstrijd hun Bronzen Stier

Jurjus Kansloos
Na rust lag het initiatief bij Almere City. De thuisploeg zette vanaf de hervatting meer druk op Jong PSV en zag die spelopvatting in de 58e minuut beloond worden. Arica schoot de bal na een ingestudeerde vrije trap via de onderkant van de lat achter de kansloze Jurjus. Het antwoord van Jong PSV liet lang op zich wachten. Tot tien minuten voor tijd om precies te zijn. Het was Verreth die dé kans kreeg Jong PSV op gelijke hoogte te zetten, maar zijn kopbal voor nagenoeg verlaten doel ging over. Ook debutant Leandro Fernandes kon een nederlaag niet meer voorkomen. Hij viel acht minuten voor tijd in voor Rommens.