Eerste topper dit seizoen: PSV - Feyenoord

Artikel
Eerste topper dit seizoen: PSV - Feyenoord

PSV speelt vandaag zijn eerste wedstrijd tegen een team uit de traditionele Top Drie. In het Philips Stadion komt Feyenoord op bezoek. De Rotterdammers reizen in blakende vorm naar Eindhoven, want uit de eerste vijf eredivisiewedstrijden haalde Feyenoord de maximale vijftien punten.

Goede competitiestarts
De teams vertonen grote gelijkenissen. Zo speelden beide teams deze week een zware Europese wedstrijd. PSV moest het nipt afleggen tegen Atlético Madrid (0-1), terwijl Feyenoord verrassend won van Manchester United (1-0). Daarnaast beleefden beide teams een goede competitiestart. PSV sprokkelde dertien punten, Feyenoord dus vijftien. PSV en Feyenoord zijn daarom bij het ingaan van de zesde speelronde nummer 1 en 2 op de ranglijst.

Coolsingel
Voor Feyenoord is de wedstrijd tegen PSV belangrijk omdat het na winsten op FC Groningen, FC Twente, Heracles Almelo, Excelsior en ADO den Haag de eerste wedstrijd is tegen een concurrent voor de titel. Een zege op PSV kan de Rotterdammers het gevoel geven dat zij een reële kans op de titel maken. De laatste keer dat een kampioenschap op de Coolsingel gevierd werd was in 1999.

Dirk Kuyt is nog altijd van grote waarde voor de Rotterdammers Dirk Kuyt is nog altijd van grote waarde voor de Rotterdammers

Keuzes voorin
Feyenoord heeft zich behoorlijk versterkt in de transferperiode. Lex Immers en Anass Achahbar vertrokken, maar zij speelden vaak een bijrol in De Kuip. De basiself is intact gebleven en daar zijn onder anderen keeper Brad Jones en aanvallers Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis aan toegevoegd. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft daardoor voorin verschillende opties: Jens Toornstra, Bilal Başaçıkoğlu, Berghuis en Eljero Elia concurreren om twee posities op de flanken, terwijl Jørgensen met Michiel Kramer de strijd moet aangaan om de positie van eerste spits. Daarachter zorgen clubicoon Dirk Kuyt en de technisch sterke Tonny Vilhena voor extra aanvoer vanuit het middenveld.

Garantie voor spektakel
De afgelopen jaren zijn wedstrijden PSV-Feyenoord opvallend vaak de meest memorabele wedstrijden van het seizoen gebleken. Zo is de wedstrijd een jaarlijkse aanleiding voor PSV-fans om weer even dromen over een bewolkte zondagmiddag, eind oktober 2010. PSV vernederde toen Feyenoord met de historische uitslag van 10-0.

Ook in het seizoen 2014-2015 was de thuiswedstrijd tegen Feyenoord een wedstrijd om over na te praten. Tot twee keer toe kwam Feyenoord in het Philips Stadion op voorsprong, maar drie doelpunten van Luuk de Jong maakten dat PSV met 3-2 leek te gaan winnen. Tot één minuut voor tijd Colin Kazim-Richards de bal tegen de touwen ramde. 3-3. Feyenoord zat met het hoofd al in de bus terug met een punt op zak, toen Memphis Depay diep in blessuretijd de 4-3 binnenschoot. Het bleek de basis voor het kampioenschap.

Luuk de Jong (hier samen met Héctor Moreno) maakte in zijn eerste PSV - Feyenoord een hattrick namens PSV Luuk de Jong (hier samen met Héctor Moreno) maakte in zijn eerste PSV - Feyenoord een hattrick namens PSV

Bekijk ook

Shurendy Sambo tekent tot 2022

Video

SAMENVATTING | PSV - Rosenborg BK

Video