Eerste profcontract voor Rico Zeegers

Artikel
Eerste profcontract voor Rico Zeegers

Rico Zeegers heeft dinsdagmiddag zijn eerste profcontract getekend. De 19-jarige verdediger ontving uit handen van algemeen directeur Toon Gerbrands zijn eerste shirt nadat hij zijn handtekening onder een contract tot medio 2021 had gezet.

Jong PSV  
Zeegers maakt komend seizoen de overstap naar Jong PSV, waar hij voor zijn debuut als prof staat. Sinds die ploeg onder leiding van Peter Uneken staat en aan de voorbereiding begonnen is, traint Zeegers ook al mee met die selectie. Zeegers maakt sinds 2009 deel uit van de jeugdopleiding van PSV. De afgelopen twee seizoenen speelde de 19-jarige Limburger in PSV O19, waar hij vorig seizoen bovendien aanvoerder van was.

Youth League
Bij PSV onder 19 werd Zeegers in 2018 kampioen en speelde hij een jaar later vijf duels in de UEFA Youth League, de UEFA Champions League voor onder 19-teams. "Die wedstrijden hebben wel indruk gemaakt", zei hij na het tekenen van het contract. "Ik vond het heel mooi om die duels te mogen spelen, net als alles wat daarbij komt kijken zoals de mooie uitreizen."