Eerste oproep Oranje voor Levels

Artikel
Eerste oproep Oranje voor Levels

Voor de komende interlandperiode zijn tien PSV’ers opgeroepen voor de nationale (jeugd)teams. Linksback Janou Levels heeft haar eerste uitnodiging voor de OranjeLeeuwinnen ontvangen.

Vier A-internationals 
Bondscoach Mark Parsons heeft inmiddels zijn definitieve selectie voor Oranje in Zeist verzameld voor de komende uitduels. Naast PSV’er Sari van Veenendaal is Janou Levels opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels tegen Cyprus en Wit-Rusland. Een mooie beloning voor de gedreven linksback, die aan haar vierde seizoen bij PSV bezig is en eerder voor Jong OranjeLeeuwinnen speelde.

Belgisch international Julie Biesmans meldt zich bij de Red Flames voor de WK-kwalificatieduels tegen Kosovo en Noorwegen. De Amerikaans-Mexicaanse Anika Rodriguez is opnieuw opgeroepen voor Mexico en kan haar debuut gaat maken tijdens de oefeninterland tegen Argentinië.  

Kwalificatieronde Oranje O19
Voor Jong Oranje heeft Esmee Brugts een oproep ontvangen voor oefenduels tegen Jong Italië en Jong Noorwegen. De 18-jarige aanvalster debuteerde eerder dit jaar voor de oudste jeugdlichting van Oranje maar is wegens een blessure afgemeld. Voor Oranje O19 zijn vijf speelsters opgeroepen voor de eerste EK-kwalificatieronde. Maxime Snellenberg is net als Jong PSV’ers Senna Koeleman, Zera Hulswit, Dieke van Straten en Shijona Martina geselecteerd. Oranje O19 speelt tegen de leeftijdsgenoten van Oekraïne, Oostenrijk en Schotland in groep A1. Keepster Femke Bastiaen meldt zich bij België U23 voor een oefenduel tegen Zweden.

De speelsters melden zich deze week voor interlandverplichtingen. De eerstvolgende competitiewedstrijd is PSV Vrouwen – VV Alkmaar op zondag 31 oktober om 12.15 uur op PSV Campus De Herdgang.  

Bekijk ook