Eerste jeugdspelers slagen voor Summa-traject

Artikel
Eerste jeugdspelers slagen voor Summa-traject

Binnen PSV is er een speciaal traject voor het behalen van een diploma in het beroepsonderwijs opgezet. In samenwerking met het Summa College zijn inmiddels de eerste jeugdspelers geslaagd voor MBO Sport & Bewegen niveau 3.

In het seizoen 2017-2018 is er vanuit de samenwerking tussen de PSV Jeugdopleiding en het Summa College een traject opgestart waarin jeugdspelers worden opgeleid tot sport- en bewegingsleider, MBO niveau 3. De jongens uit O17, O19 en Jong PSV zijn regelmatig nog leerplichtig maar komen vaak door de voetbalbelasting niet toe aan de benodigde studie-uren voor een vervolgstudie. In dit speciale traject was het voetbalprogramma juist leidend naast het studieprogramma dat werd georganiseerd op De Herdgang en het Summa College.

De eerste geslaagden vanuit het Summa-traject ontvingen dinsdagavond in het Philips Stadion hun diploma. Dit zijn Tijn Daverveld, Zakaria Aboukhlal, Yorbe Vertessen, Dani Mathieu, Andrew Mendonca, Baggio Wallenburg en Davy van den Berg (inmiddels FC Utrecht).

Bekijk ook