Eerste editie Brainport Vitaliteitsweken succesvol ontvangen

Artikel
Eerste editie Brainport Vitaliteitsweken succesvol ontvangen

De afgelopen zeven weken konden medewerkers van de premium partners van PSV deelnemen aan de Brainport Vitaliteitsweken. Iedere week stond één thema centraal en werden deelnemers op weg geholpen met verschillende challenges.

Je gezonde ‘ik’
In de voorbije weken lag de focus op: passie en drijfveren, ontspanning, voeding, energiemanagement, sociale omgeving, nachtrust en beweging. De daarbij horende challenges varieerden van een bewustwording van je eetpatroon tot de uitdaging om dagelijks genoeg te bewegen. Al deze challenges hadden bij elkaar een gemeenschappelijk doel.

Ervaring deelnemers
Het doel van het platform was het werken aan jouw gezonde ‘ik’. “Het was een supermooie ervaring. Mijn doel was om mij, na een lastige periode, fit en gezond te voelen”, vertelt Bianca, één van de deelnemers. Ze is erachter gekomen dat je niet fitter wordt als je je enkel focust op je eigen beweging. “Alles valt samen, het is een soort puzzel die je voor jezelf maakt. Dit stukje bewustwording zorgt ervoor dat ik de motivatie gevonden heb om dit door te zetten.” Datzelfde geldt voor deelnemer Robert. Hij was van zichzelf al veel bezig met zijn vitaliteit, maar dit duwtje in de rug heeft hem verder gebracht. “Het zit hem in de kleine dingen”, legt hij uit. “Het besef dat tijdens de lunchpauze een wandeling maken veel beter is dan doorwerken, is absoluut tot me doorgedrongen”, gaat hij verder.

Ook in die kleine dingen heeft Bianca, mede dankzij de challenges, stappen gezet. “Ik kan me al niet meer voorstellen dat ik voor het slapen gaan nog op mijn telefoon zit in bed. Deze blijft beneden. Het bevordert mijn nachtrust.” Beide deelnemers zijn in de prijzen gevallen voor hun inzet de afgelopen weken en zijn het over één aspect in elk geval helemaal eens: Dit platform resulteert in een gezondere levensstijl.

Robert won een minuut gratis winkelen bij Jumbo, maar hier ziet hij vanaf. “Ik hoef geen gratis boodschappen. In plaats daarvan wil ik de boodschappen afstaan aan de Voedselbank.” Als jonge jongen deed Robert een maatschappelijke stage bij de Voedselbank. Dat heeft hem in de jaren erna aan het denken gezet. “In deze donkere dagen, waarin het coronavirus ook een grote rol speelt, voelde dit goed om te doen.”

Platform gaat door
Deze inspiratie nemen wij mee het nieuwe jaar in. Houd na de jaarwisseling het platform en de nieuwsberichten in de gaten, want ook in 2021 blijven we inspireren, informeren en motiveren. Door deze geslaagde editie krijgen we enorm veel motivatie om er ook na de jaarwisseling een succes van te maken.