Een drukke transferzomer voor FC Utrecht

Artikel
Een drukke transferzomer voor FC Utrecht

Acht inkomende transfers en acht uitgaande transfers. De selectie van FC Utrecht kent veel wisselingen deze transferzomer. Zo vertrokken twee sterkhouders naar de top van de Eredivisie en versterkte de ploeg zich met een Zweeds international. Een kennismaking met de tegenstander van zaterdag.

Nieuw middenveld in de Domstad
Hoofcoach Jean-Paul De Jong zag maar liefst vier middenvelders vertrekken. Zijn belangrijkste speler, Zakaria Labyad, vertrok naar Ajax. De middenvelder annex buitenspeler werd daar herenigd met trainer Erik ten Hag, die in de winterstop van vorig seizoen ook van FC Utrecht naar Ajax vertrok. Ook sterkhouder Yassin Ayoub verhuisde naar een club uit de traditionele top-3. Feyenoord nam de middenvelder transfervrij over. Daarnaast vertrokken ook Mateusz Klich en Anouar Kali. Het gat op het middenveld werd opgevangen door nieuwe aanwinsten Simon Gustafson (Feyenoord) en Joris van Overeem (AZ Alkmaar). Ook Othman Boussaid werd aangetrokken. De Belgische Marokkaan kan zowel op het middenveld als op de flanken spelen.

Zweeds international versterkt defensie
FC Utrecht deed volgens verschillende media knap zaken door drievoudig Zweeds international Emil Bergström aan te trekken. De 25-jarige centrale verdediger liet deze zomer zijn contract bij Rubin Kazan ontbinden. Bergström had de clubs voor het uitzoeken, maar koos uiteindelijk voor FC Utrecht. De rechtsbenige verdediger is niet de enige aanwinst achterin, ook Nicolas Gavory (linksback) en Leon Guwara (linksback) kwamen naar Utrecht. In het doel moet Maarten Paes de concurrentie aangaan met eerste doelman David Jensen en Nick Marsman.

Transfers FC Utrecht (in)
Gustafson (Feyenoord), Van Overeem (AZ Alkmaar), Bergström (transfervrij), Boussaid (transfervrij), Gavory (Clermont Foot), Guwara (Werder Bremen), Paes (NEC Nijmegen), Arweiler (Borussia Dortmund II)

Transfers FC Utrecht (uit)
Labyad, Dumic, Ould-Chikh, David, Van der Meer, Ayoub, Kali, Klich, Bahebeck