ED: Veel coëfficiënten op het spel voor PSV

ED: Veel coëfficiënten op het spel voor PSV
3 min

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

ED: Europese mispeer ongewenst
Een internationaal aansprekend resultaat is welkom voor PSV. De punten voor de geslaagde Champions League-campagne van vijf jaar geleden, zullen dit jaar verloren gaan in de ranglijst van de UEFA, meldt het Eindhovens Dagblad. De UEFA-ranking over de afgelopen vijf jaar bepaalt in welke pot een club terechtkomt bij de loting in Europese hoofdtoernooien. Waar PSV nu nog de 36ste plaats bezit, zal de club bij verlies tegen NS Mura flink zakken op de ranglijst van de UEFA. Hoe hoger de ranking, hoe groter de kans om Europese grootmachten in een vroeg stadium te ontlopen. De afgelopen vier jaar bereikte PSV driemaal de groepsfase van een hoofdtoernooi, maar de club wist geen enkele keer te overwinteren. Het duel tegen NS Mura moet het startschot van een sterke Europese campagne worden.

'Mvogo enorm getalanteerd'
In gesprek met het Eindhovens Dagblad vertelt Dominic Wuillemin van de Berner Zeitung over de potentie van Yvon Mvogo. De journalist kent Mvogo van zijn tijd als keeper van Young Boys “Een enorm getalenteerde keeper, maar fouten horen bij zijn spel”, aldus Wuillemin. Hij geeft aan dat de Zwitserse goalie qua atletisch vermogen en spectaculaire reddingen uitblonk in Zwitserland. Volgens Wuillemin is zijn tijd bij PSV een cruciale: “In Duitsland is hij niet geslaagd. Hij moet nu laten zien ook buiten Zwitserland te kunnen presteren. Wat vaststaat, is dat Yvon een geweldige keeper is.”

Peters: De hand van Schmidt
In ‘Peesjevee Podcast’ praten Guus Peters en Lennart Timmerman over de versterkingen van PSV tot dusver. Timmerman is positief over het feit dat de aankopen graag voor Schmidt naar PSV komen. “Schmidt kon naar de Europese top, maar koos voor PSV. Dan geef je hem de vrijheid in zijn aankoopbeleid”, aldus Timmerman. De podcastmaker licht toe, dat Schmidt met zijn visie en speelwijze precies kan aanwijzen wie wel en niet in zijn systeem passen.

Dag van de Materiaalman
Columnist Sjoerd Mossou riep in 2014 de ‘Dag van de Materiaalman’ in het leven. De onmisbare schakels bij verenigingen worden op deze dag in het zonnetje gezet. Want: “Materiaalmannen vormen letterlijk het gezicht van een voetbalclub”, aldus Mossou. Terecht dus, dat zij een dag in het jaar in de aandacht staan. Voor PSV-materiaalmannen Adri van Dooren, Martijn op den Buijs en Bas van Rooij dus een bijzonder dag.

Al jarenlang materiaalman van PSV: Adri van Dooren Al jarenlang materiaalman van PSV: Adri van Dooren