Duur puntverlies PSV bij Willem II: 2-2

Aan de lange reeks achtereenvolgende zeges van PSV op Willem II is zaterdagavond een einde gekomen. Op een koude winterse avond bleef de ploeg van Phillip Cocu ondanks een vroege voorsprong steken op 2-2. Omdat concurrent Ajax wel wist te winnen, loopt de achterstand op de koploper uit Amsterdam op tot vier punten.

De wedstrijd begon met een minuut stilte | © Pics United De wedstrijd begon met een minuut stilte | © Pics United

Fraaie treffer Gastón Pereiro
Na een minuut stilte vanwege de gebeurtenissen in Parijs, vorige week, pakte PSV al snel het initiatief in de wedstrijd. De ploeg oogde ondanks de wat vreemde week scherp en drukte dat in de openingsfase uit in kansen. Zo kopte Bruma uit een hoekschop van Guardado na tien minuten op de paal en was de rebound bijna voor Hendrix, die zijn schot echter over zag gaan. In de 12e minuut bleek driemaal nog altijd scheepsrecht. Uit de kluts belandde de bal voor de voeten van Pereiro, die Willem II-doelman Lamprou met een wippertje op prachtige wijze verschalkte: 0-1. PSV controleerde de eerste helft daarna, maar slaagde er niet in de score uit te bouwen.

PSV kwam op voorsprong na de vijfde competitietreffer van Gastón Pereiro | © Pics United PSV kwam op voorsprong na de vijfde competitietreffer van Gastón Pereiro | © Pics United

Luuk de Jong voorkomt nederlaag
Dat kwam de ploeg na rust duur te staan. PSV liet Willem II wat in de wedstrijd komen en zag de Tilburgers in de 55e minuut langszij komen. Falkenburg kopte een hoekschop knap achter de kansloze Zoet. Het doelpunt werkte voor de thuisploeg als een rode lap op een stier, want nauwelijks zeven minuten later zorgde diezelfde Falkenburg voor de 2-1. Heel erg lang kon Willem II niet genieten van die voorsprong. In de 73e minuut bracht aanvoerder De Jong PSV namelijk weer op gelijke hoogte. De spits nam een afgeslagen hoekschop vol op de wreef en nam PSV zoals wel vaker zo weer op sleeptouw: 2-2. Veel verder dan dat kwam de ploeg niet. Heel even leek Pereiro met een slimmigheidje PSV nog op 2-3 te zetten, maar hij ontfutselde Lamprou de bal op onreglementaire wijze.

Luuk de Jong scoorde de gelijkmaker, maar winst zat er niet in | © Pics United Luuk de Jong scoorde de gelijkmaker, maar winst zat er niet in | © Pics United