Dumfries en Romero imponeren, De Jong in film

Dumfries en Romero imponeren, De Jong in film
5 min

Het was een succesvol weekend voor PSV. PSV Vrouwen won de topper van Ajax en Jong PSV boekte een overwinning op Jong AZ. Daarnaast speelden verschillende PSV’ers een (jeugd)interland, onder wie natuurlijk Denzel Dumfries en Steven Bergwijn met Oranje. Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Dumfries imponeert
Denzel Dumfries is bij PSV al het hele seizoen in uitstekende doen. Die vorm heeft hij bij Oranje ook te pakken. De rechtsback debuteerde vorige maand in het Nederlands elftal en tegen Frankrijk (2-0 zege) stond hij opnieuw in de basis. Hij speelde een dijk van een wedstrijd. Arno Vermeulen van de NOS: "Niemand had kunnen denken dat Denzel Dumfries, vorig seizoen nog bij Heerenveen, even Kylian Mbappé en Antoine Griezmann in zijn achterzak zou hebben.” De 22-jarige geboren Rotterdammer bleef er zelf rustig onder. “Je ziet hem (Mbappé, red.) elke week op tv, toch? Dan is het iets makkelijker voorbereiden dan wanneer je tegen een kleinere tegenstander speelt.”

‘Romero is de vervanger van Luuk de Jong’
Het was ook een mooi weekend voor Maximiliano Romero. De Argentijnse spits scoorde twee keer tegen Jong AZ en dat bleef niet onbesproken. Hans Kraay jr., analist en verslaggever van FOX Sports, is gecharmeerd. “Ik heb hem nu een paar keer gezien. In eerste instantie zag ik niet veel dynamiek, energie en finesse. Maar hij is nu echt fit aan het worden." En wat is er dan zo goed aan Romero? "Hij heeft kleine dingetjes die de meeste spelers niet hebben. Hij is altijd in beweging en zodra één centrale verdediger aan de bal is, begint hij al te lopen. Dat is heerlijk voor een verdediger. Hij ziet het gewoon. Het lijkt me heel normaal dat hij in de spits komt te spelen als er iets is met De Jong. Donyell Malen is ook een optie, maar die is aan de zijkant beter en gevaarlijker."

Gastrol De Jong in ‘Een Kei Fijne Film’
Luuk de Jong scoort tegenwoordig ook op het witte doek. De aanvoerder en topscorer van PSV heeft een gastrol in ‘Een Kei Fijne Film’, opgenomen in Eindhoven. Er is ook gefilmd in het Philips Stadion.


Snoeijs is in alles een echte spits

De grote topper van het weekend werd afgelopen weekend gespeeld in de Vrouwen Eredivisie. Vrijdagavond kwam Ajax Vrouwen op bezoek op Sportcomplex De Herdgang. Het duel eindigde in 1-0 door een doelpunt van -wie anders dan- Katja Snoeijs. De spits maakte haar tiende treffer van het seizoen. En blij, dat was ze. “Het was vooral opluchting”, vertelde ze voor de camera van het Eindhovens Dagblad. “De bal zit erin en dan is de druk er bij ons wat af en kunnen we wat meer ontspannen voetballen. Scherp zijn voor het doel is mijn taak als spits en dit soort balletjes zijn de makkelijkste voor me.”

De metamorfose van Memphis
Memphis is de grote ster van het nieuwe Oranje. De ex-PSV’er onderstreepte zijn klasse en vertrouwen door in de laatste minuut op z’n Panenka’s de 2-0 tegen de touwen te werken. NRC Handelsblad schreef: “Hij lijkt bevrijd, op en naast het veld, Memphis Depay. Heerlijk om hem te zien voetballen, afgelopen vrijdag tegen wereldkampioen Frankrijk (2-0). De enige ster aan het front, na het adieu van de topgeneratie. Zo snel, krachtig, elastisch en soms virtuoos, met zijn ‘Panenka’ als bezegeling van een glansrijk optreden.” Na afloop van het duel wilden de media hem dolgraag spreken. Memphis verscheen onder meer voor de camera van FOX Sports.


Ramselaar geeft alles wat hij heeft
Het was een fijn gezicht om Bart Ramselaar zaterdagavond weer op het veld te zien vond het Eindhovens Dagblad. De middenvelder scoorde en speelde een goede wedstrijd. Hij sprak met het ED: “Een goaltje erbij had gekund, daar was nog winst te boeken. We hebben met 3-1 gewonnen en ik heb daar een aandeel in, dus dat is belangrijk”, zei Ramselaar tevreden doch kritisch. De middenvelder ging nog even in op zijn huidige situatie bij PSV. “Niemand in mijn positie zou tevreden zijn. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar hard werken en altijd honderd procent geven is het enige wat ik kan doen. Deze wedstrijd was belangrijk voor mij om mij weer in het ritme te komen. Ik wil bij PSV slagen, alleen denk ik dat iedereen begrijpt dat ik nu niet tevreden ben.”