Dumfries: ‘Deze is voor ons allemaal’

Dumfries: ‘Deze is voor ons allemaal’
2 min

Denzel Dumfries kon zaterdagavond bij FOX Sports weer lachen. Na een serie van mindere resultaten deed de aanvoerder na de thuiswedstrijd tegen Willem II met een verdiende zege zijn verhaal: ‘Eindelijk weer eens een heerlijke avond voor ons.’

‘Nu weer vooruit’
“Het begon al met die fantastische actie van de supporters vanavond. Ze stonden ons met fakkels en spandoeken op te wachten. Schitterend”, vertelde de aanvoerder die PSV met zijn derde treffer van 2020 op 1-0 zette. “Deze overwinning is voor ons allemaal. De club, de fans, de spelers, nu gaan we weer vooruit.”

Blij en opgelucht
Ernest Faber was uiteraard tevreden met de eerste drie punten van 2020. “Natuurlijk is iedereen blij, maar ook wel opgelucht. Je kunt praten tot je een ons weegt, maar je moet een keer gaan winnen. Ik ben blij dat het 3-0 is geworden”, aldus Faber. De interim-trainer vond PSV in de eerste helft goed spelen en zag zijn team verdiend op 1-0 komen. In het tweede bedrijf, viel zijn ploeg terug. “Opbouwend was het na rust ondermaats. We gaven het initiatief uit handen. Wel zijn we stabiel gebleven. We zijn er nog niet, maar het is fijn voor iedereen. Misschien dat nu de spanning er wat van af gaat. Laat dit de start zijn van een mooie reeks de komende weken.”

Thomas: Hopelijk kunnen we alles achter ons laten
Faber zag tegen Willem II zijn vooraf uitgedachte tactiek met Ryan Thomas als valse tweede spits perfect uitpakken. “Het is lang geleden dat ik daar stond”, zei de maker van de 2-0 bij FOX Sports lachend. Daarna doelend op de Willem II-defensie: “Ze hadden er veel problemen mee. Dat was ook idee, wat chaos creëren bij hun centrale duo. Het geeft een goed gevoel om dat te kunnen bekronen met een doelpunt. Deze zege hadden we echt heel hard nodig. De afgelopen weken is er veel gezegd. In de media, maar ook binnen de club. Hopelijk kunnen we dat nu allemaal achter ons laten”, aldus Thomas.