Duitse media: 'Voetbalfeest in Halle'

Artikel
Duitse media: 'Voetbalfeest in Halle'

In de Duitse pers werd vol lof geschreven over de herdenkingswedstrijd tussen de Hallescher FC en PSV (0-3). De verbroedering van het duel zal in Halle nooit vergeten worden. "Het was een veelbewogen avond."

In de Duitse pers werd zaterdag vol lof geschreven over de herdenkingswedstrijd tussen de Hallescher FC en PSV (0-3). De verbroedering van het duel zal in Halle nooit vergeten worden. "Het was een veelbewogen avond."

© PSV Media - Een overzicht van de Duitse zaterdagkranten. © PSV Media - Een overzicht van de Duitse zaterdagkranten.

<b>Iedereen blij</b>
Op de voorpagina van de grote krant Bild stond <i>Eindhoven, danke für diese Gala</i>. Aan het einde van de avond was iedereen blij, constateerde Bild. Ook de Mitteldeutsche Zeitung schreef een flink aantal verhalen, onder meer over de 81-jarige Otto Hoffmann, de vader van de bij de hotelbrand omgekomen Wolfgang Hoffmann. ?Het was een veelbewogen avond?, zei de eregast. De fans huldigden de legenden, alle spelers van toen kregen een shirt overhandigd van Guus Hiddink en keeper Matthias Küfner, die vrijdag zijn verjaardag vierde en in de eerste helft zijn doel schoon hield (hij werd in de rust gewisseld): voor de Duitse pers waren er alleen maar positieve zaken om uit te lichten. ?Het was een voetbalfeest in Halle?.

&nbsp;