Dubbel gevoel Schmidt: Belangrijke wedstrijd in bijzondere tijden

Dubbel gevoel Schmidt: Belangrijke wedstrijd in bijzondere tijden
3 min
PSV1

Vlak voor de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van Granada, werd bekend dat er vijf positieve coronagevallen in de selectie van PSV zijn. Het zorgt niet voor paniek bij Hoofdcoach Roger Schmidt, die honderd procent gefocust is op het Europese duel.

Gezondheid voorop
Het coronavirus was, in tegenstelling tot Granada, het meest besproken onderwerp tijdens de persconferentie. Schmidt relativeert de gebeurtenissen in en rondom PSV: “Als mensheid bevinden we ons in een moeilijke periode. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen om voor anderen te zorgen. Voor ons binnen PSV geldt, dat het belangrijkste is om onze spelers gezond te houden.” Desalniettemin is de Duitse Hoofdcoach vol gefocust op de wedstrijd van donderdag. “We willen winnen. Ik ben met mijn hoofd bij de jongens die wél kunnen spelen.”

IJzeren discipline
Toch ging het even over de opponent in de Europa League, het Spaanse Granada. Schmidt spreekt van een ‘zware wedstrijd’, die zijn ploeg voor de boeg heeft. Of de Hoofdcoach Granada als een ‘light Getafe’ ziet?, refererend aan de duels die Ajax in het vorige Europa League-seizoen met Getafe uitvocht: “Het is geen toeval dat ze Europa League spelen. Granada is een gedisciplineerde ploeg, die tactisch erg sterk is. Ze zijn gewend om tegen grote teams te spelen in de eigen competitie.” Volgens Schmidt moet zijn team er hetzelfde tegenover stellen, wil het de Spanjaarden zo goed mogelijk bestrijden.

Vraagteken Teze en Zahavi
Het is nog onbekend of Jordan Teze en Eran Zahavi in actie kunnen komen tegen Granada. Beiden zijn fit en niet meer besmet met het coronavirus. De PSV’ers hebben de groepstraining alweer hervat. Of ze kunnen spelen, is afhankelijk van de UEFA, die er strikte regels op nahoudt. “We moeten de regels accepteren. Bij PSV is men druk bezig om ze bij de wedstrijdselectie te krijgen”, vertelt Schmidt aan de aanwezige pers.

Goed gevoel
Ook de multi-inzetbare Mauro Júnior sprak tijdens de persconferentie over de huidige situatie in de groep en de tegenstander van donderdag. “Tuurlijk komt het even binnen in de selectie, maar we hebben veel goede spelers, dus het moet niet uitmaken”, legt Mauro uit. Tegen PEC Zwolle speelde de Braziliaan nog in de punt van de aanval, terwijl hij in de voorbereiding als linksback werd uitgeprobeerd. Mauro is helder over zijn bijdrage aan het team: “Ik ben van origine een middenvelder, dus daar speel ik het liefst. Maar als de trainer mij ergens anders nodig heeft, vul ik dat zo goed mogelijk in.”

Thuisvoordeel
Ondanks dat er geen publiek bij het duel tussen PSV en Granada aanwezig mag zijn, spreekt Hoofdcoach Schmidt van een thuisvoordeel. “De spelers hoeven niet te reizen. We kunnen ons als groep in alle rust voorbereiden op De Herdgang. Daar komt bij kijken dat wij dit stadion kennen en de tegenstander hier nieuw is. Ik spreek zeker van een thuisvoordeel.”

wedstrijden
PSV1
tijdlijn